Andrea’s beauty en baby blog

Andrea’s beauty en baby blog

Een mama’s blog over beauty, baby’s, koken, reizen en lifestyle.

Spring naar de inhoud

Welke babyflesje? Difrax of Avent?

In Nederland zijn deze twee de grootste aanbieders op het gebied van babyvoeding accessoires en doen heel erg hun best om elkaar te overtreffen en op nummer één te komen staan, maar, waar heeft je kind nou het meeste baat bij? Welke is nou echt beter?
Lees verder naar onze ervaring en uiteindelijke mening!
babyflesjes

Toen Elena geboren was deed ik heel erg mijn best om borstvoeding vol te houden, maar kwam er na een paar panische dagen achter dat dit niet ging lukken, omdat ze met haar kleine mondje de tepel niet goed genoeg vast kon pakken. En ik deed nog zo mijn best: kolven, voeden met een vinger en een spuit naast, constant proberen haar aan de borst te krijgen.

 

Uiteindelijk, na een dag of vier kon ik het niet meer aan en kookte de flesjes die ik al had staan uit om haar maar een flesje te geven. Genoeg, zij ging nu eens goed eten.

 

Haar eerste flesje was een Avent en zij dronk zo ontzettend gretig, dat tranen over mijn wangen rolden – opluchting, vreugde en teleurstelling over mezelf, alles in één, maar het belangrijkste was: zij at! Zodra het flesje leeg was viel ze in een diepe slaap en hing al slapend over mijn schouder, terwijl ik haar probeerde te laten boeren. Lief, ze zit lekker vol en kan eindelijk tevreden slapen dacht ik. Voor ik het wist begon ze alles onder te spugen: zichzelf, mij, mijn bed, vloerkleed…ramen, muren, buren… nou ja, je snapt het :)

philips-avent

En dat veranderde niet snel, na elke flesje gooide zij grote hoeveelheden er weer uit. “Het is nou eenmaal een spugertje, sommige baby’s spugen veel meer dan de andere” zei de kraam mevrouw. Totdat de lactatiedeskundige langskwam om te kijken of we borstvoeding toch op gang zouden krijgen en toekeek hoe ik Elena een flesje gaf. Ik kolfde, goot het in een flesje en ging haar melk geven.

 

De lactatiedeskundige vertelde dat ik helemaal geen Avent moet gebruiken, omdat deze zo smal en lang is zou hij teveel lucht in de mondhoeken van de baby toelaten en hapte ze evenveel melk als lucht naar binnen. Door alle lucht in haar maagje spuugt ze niet alleen sneller, maar krijgt ze ook sneller krampjes en last van een opgeblazen buikje. Koop nou gewoon een Difraxje met de kleinste speen en kijk maar of het helpt.

 

Philips-Avent-Magnetron-Sterilisator-

“Oh”, dacht ik bij mezelf met mijn set van vier flessen, magnetron sterilisator, afwasborstel, speentjes, uitlek rekje en zelfs bakjes met dekseltjes: ALLES van Avent.
“Nou, als het helpt, vergeet alles maar, we stappen meteen over op Difrax” dacht ik bij mezelf en stuurde papa meteen naar de winkel. Nu ik de kleine aan het drinken heb gekregen was onze volgende stap zorgen dat ze haar melk ook binnenhield.

 

 

Het viel inderdaad op dat er een groot verschil in de vorm van deze twee drinkspeentjes zit.
De Avent speen is lang en smal, terwijl de Difrax als het ware een bobbeltje heeft, die helemaal in het mondje van de kleine gaat, waardoor deze geen extra lucht binnenkrijgt.
flessenspeen

 

Maar of het nou echt zo veel scheelde…?
Als ik heel eerlijk ben spuugde ze wel wat minder, maar ondanks de Difrax speen, dat speciaal ontworpen is om het spugen tegen te gaan, gooide de baby naar mijn mening nog steeds te veel melk er weer uit. Het heeft dus een beetje geholpen, maar niet ons probleem opgelost.

 

 

Wel bleef ik de Difrax speentje/flesje gebruiken en kocht er uiteindelijke nog een aantal bij, omdat de vorm meer aan een tepel deed denken. En aangezien ik het borstvoeden ook nog bleef proberen leek een vorm dat op een tepel lijkt me het handigst. Het is namelijk bekend dat zodra een baby aan een speen went je borstvoeding kunt vergeten en ik bleef het nog een maand of twee proberen.

 

 

 

Uiteindelijk gaf ik het op en hield het bij kolven en voeden met een Difrax flesje. Het handige aan deze flesjes vond ik dat ze ook nog eens op een Medela kolf passen (die ik heb) en ik melk rechtstreeks in het flesje kon kolven en er daarna een speentje op kon draaien. Zo kon ik Elena sneller melk geven en scheelde het ook weer afwassen en uitkoken van extra flesjes.

 

bottles_small

 

Bovendien is de S vorm niet alleen esthetisch mooi, maar maak het oogcontact met je kind houden makkelijker, wat belangrijk is voor binding tussen ouder en kind, en indirect dus je melkproductie bevordert. Daarnaast zijn de flesjes door de S vorm makkelijker vast te houden en liggen ze lekker in de hand. Tot slot zit er aan de onderkant van deze flesjes een ventiel dat het vacuüm zuigen voorkomt, waardoor je kindje lekker door kan drinken en geen lucht binnenkrijgt. Ook vond ik het feit dat je ze in onder andere roze en paars kon kopen heel leuk, lekker meisjesachtig.

 

 

 

Al met al, zijn deze flesjes super, maar, er zijn ook nadelen waar je bij Avent geen omkijk naar hebt. Bijvoorbeeld het in en uit elkaar puzzelen van deze flesjes. Natuurlijk hebben alle onderdelen een specifieke functie, maar hierdoor loop je eerder kans op met je vermoeide kop de boel niet goed in elkaar zetten, waardoor je lekkage of toch vacuüm krijgt. Bovendien is het wassen en steriliseren van de flesjes een uitgebreid proces, omdat er zo veel onderdelen zijn. Tot slot moet naast je speentje ook het ventiel aan de onderkant regelmatig verwisselen en ben je wat duurder uit.
voordelen van de s-fles

Ook maakte het feit dat ik een Avent sterilisator had het moeilijker om de flesjes van Avent te steriliseren: met de kleintjes ging het nog wel, maar zodra we op een grotere flesje overstapten pasten ze er gewoon niet meer in en moest ik flesjes weer in een pannetje uitkoken, waar ik geen liefhebber van ben. Inmiddels heeft Difrax hier op ingespeeld en een magnetron sterilisator op de markt gebracht, dus kunnen liefhebbers van deze flesjes een bijbehoren sterilisator kopen.

difrax-sterilisator-magnetron-968

Na al dat gedoe met de Difrax flesjes en een flesje dat uit het niets begon te lekker stapten wij na een maand of zes weer terug naar Avent: Elena was groter, dronk al sapjes en water en ik had nog een set nieuwe flesjes staan, dus ging daar maar gebruik van maken en verdwenen de Difrax flesjes ergens achterin de keukenkastje. Ze spuugde niet meer, dus was ik ook minder bang voor de gevolgen en maakte haar ochtend en avond flesjes in een Avent flesje. Ze dronk net zo lekker en ik kon deze flesjes veel sneller schoon krijgen, aangezien ik niet 6 onderdelen had, maar gewoon een fles en een dop. Wij bleven met de Avent flesjes Elena melk, sap en water geven, totdat ze overstapte op drinken uit bekers.

 

 

Dus welke flesjes zijn nou beter, Difrax of Avent?
Na alles wat wij hebben meegemaakt en uitgeprobeerd kan ik alleen het volgende zeggen: wanneer je niet anders kunt en flesjes moet geven, kies bij een pasgeboren baby voor Difrax. De flesjes zien er leuker uit, helpen tegen spugen en krampjes en de speentjes zijn kleiner, wat makkelijker is voor kleine mondjes. Mocht je het daarna een gedoe vinden, kun je net zo goed een andere flesje pakket, bijvoorbeeld die van Avent, maar alle flesjes die in Nederland verkocht worden zijn goedgekeurd door de Europese Unie en Nederlandse standaarden, dus even veilig zijn ze allemaal, voor de rest gaat het om jou persoonlijke vooorkeur, of die van je baby :)

 

 

 

Succes met kiezen!

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Comments

comments

Reageer Dit bericht werd geplaatst in Baby, Home en getagged met , , , , , , , , op 07/10/2013 door .

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *

Site

Reactie

CommentLuv badgeSorry, but you are required to use a javascript enabled brower to comment here. Zoeken naar: C&A Pre-sale 11 december Default 300x250 De Blije Doos 300x250

Tags

baby BB cream Blush Bourjois bronzer budget BURT’S BEES Catrice Clinique DIY ELENA essence Essie eyeliner Face of the Day Filmpje FOTD foundation Haar Hema how to Kruidvat lippenstift look Lush MAC Make-up manicure Mascara Masker Nagels natuurlijk oogschaduw palette Peuter poeder Recept review roze scrub Sephora shampoo Sleek The Body Shop wimpers

My Latest photos#saturdayevening zieke peuter, zelfgemaakte kifle a la oma, baboeshkas, onesies, thee, schapenwol pantoffels, en heel veel zakdoekjes. #livinlavidaloca 😀trendymommynl 3 1<3trendymommynl 11 2Het mag buiten wel donker en koud zijn, binnen genieten wij volop! <3trendymommynl 7 0Well, today was a good day! Thanks #primark #eindhoventrendymommynl 22 1…so…yeah… This happend… #STARBUCKStrendymommynl 5 0Well, hello there Clariiiiice.trendymommynl 12 0Banner 300x250 Baby Image Banner 234 x 60 Follow on Bloglovin Positiekleding Zalando General Image Banner 300 x 250 GLOSSYBOX Webdesign by StudioHetZwarteSchaap */]]>

Heb je dit al gelezen?

Recente berichten