Andrea’s beauty en baby blog

Andrea’s beauty en baby blog

Een mama’s blog over beauty, baby’s, koken, reizen en lifestyle.

Spring naar de inhoud

Boektip: Sh*tty Mom

Nu ik al een tijdje mama ben, is het soms moeilijk wat tijd voor mezelf te nemen, om bijvoorbeeld gewoon een goed boek te lezen. De kleine van mij is inmiddels een peuter en heeft heel erg een eigen willetje. Ook is ze volop in ontwikkeling en alles aan het ontdekken, waardoor ze een grote deel van mijn tijd in beslag neemt. Dat is absoluut niet erg, ik geniet van elk moment, (behalve als ze niet wil eten.) Maar daarnaast zijn er ook de dagelijkse dingen die ik doe om ons huishouden draaiende te houden en is er natuurlijk mijn blog. Soms kom ik niet overal aan toe, en slaat de schuldgevoel toe: ik doe niet genoeg, ik ben niet goed genoeg en kan dit allemaal niet aan.Mijn vriend hamert er dan ook regelmatig op dat ik heus wel wat egoïstischer mag zijn, dat ik goed bezig ben en dat ik me niet zo druk moet maken. Daarom heeft hij een boek voor me besteld, die hem wel grappig leek. Toen ik deze binnenkreeg en de naam zag voelde ik me juist erger! Vindt hij me nou een Sh*tty Mom?! Met tegenzin ging ik er een beetje in bladeren en sloeg mijn stemming al snel om. Dit boek is HILARISCH!
Sh*tty Mom is en boek geschreven door 4 moeders, voor andere moeders: naast dat het heel makkelijk geschreven is, waardoor je het met plezier snel uitleest, is het vol tips om het moederschap te overleven. Alleen zijn die tips nou niet helemaal standaard, zoals al die andere “parenting guides.” Helemaal niet, zelfs. In dit boek gaat het allemaal om je erdoorheen slaan met zo weinig mogelijk inspanning, om zo min mogelijk een hekel aan je kinderen te krijgen. Wait what?

Het heeft geen nut om het uit te leggen, dit is gewoon een boek die je moet lezen op de manier hoe het bedoeld is: Grappig!
Talloze voorbeelden van vier moeders die het allemaal al gezien hebben en weten hoe het is om je kind achter het behang te willen plakken. Zo enorm herkenbaar en geweldig te lezen dat andere moeders net zo nadenken en hoe zij er mee omgingen.

Een van de eerste dingen die je in het boek leest is dat ook een quiz met een aantal vragen waar je ja of nee op kunt antwoorden. Antwoord je 3 of meer keer “ja”: gefeliciteerd, je bent een Shitty Mom! Geef je overal “ja” als antwoord op: gefeliciteerd je bent onze held””. En laat die vragen nou net zijn: “haatte je kinderen voordat je ze had” en “begrijp je nu hoe slecht je eigen moeder bezig was” Serieus, tranen rolden over mijn wangen van het lachen.
Dit is een boek die mij niet alleen kostelijk heeft vermaakt, maar ook heeft doen begrijpen dat het heel normaal is om je soms af te vragen waar je in Godsnaam mee bezig bent. Grappig, geruststellend, vermakend en absoluut een “feel good” boek. Helaas niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar zelfs in het Engels makkelijk te lezen. Definitief een aanrader voor elke moeder van een koppige, knoeierige baby, peuter of schoolkind.

Helemaal heerlijk op het moment dat je je kind eindelijk zover hebt gekregen om een middagdutje te doen, en je hebt tijd voor een kopje koffie!

Related Posts

3 ReactiesDit bericht werd geplaatst in Films en Boeken, Lifestyle en getagged met , op 06/11/2012 door .

Berichtnavigatie

3 Reacties op “Boektip: Sh*tty Mom”

 1. Sabrina 06/11/2012 om 18:24

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek! Ik heb er heel wisselende reacties over gelezen. Binnenkort toch maar eens bestellen en mijn eigen mening vormen :)

  Reageren

  1. Andrea Bericht auteur07/11/2012 om 11:41

   Je moet het ook niet te serieus nemen, hij is gewoon grappig!

   Reageren

 2. Angelique 06/11/2012 om 20:10

  Haha, ik ben geen moeder maar snap het helemaal wat een klein beetje rust kan zo heerlijk zijn dan

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *

Site

Reactie

CommentLuv badgeSorry, but you are required to use a javascript enabled brower to comment here. Zoeken naar:De Blije Doos 300x250

Tags

babyBB creamBlushBourjoisbronzerbudgetBURT’S BEESCatriceCliniqueDIYELENAessenceEtoseyelinerFailFilmpjeFOTDfoundationHaarHemahow toKruidvatlippenstiftlookLushMACMake-upmanicureMascaraMaskerNagelsnatuurlijkoogschaduwOPIpalettePeuterpoederReceptreviewrozescrubSephorashampooSleekwimpers

My Latest photos#elena & #dora are #bff’strendymommynl 19 1 16 1#ralphlauren #candle + #toddler = #this #rightnow. Was geen goedkope kaars en ik was er zo zuinig mee 🙁trendymommynl 4 0😀 <3trendymommynl 2 1… See previous post. ‘-_-trendymommynl 1 0More #nails #nails #nails! Still black, still red on the back. I’m liking it!trendymommynl 7 0Banner 300x250 Baby Image Banner 234 x 60 Follow on Bloglovin Positiekleding Zalando 300x250 Herfstfolder fashionWebdesign by StudioHetZwarteSchaap */]]>

Heb je dit al gelezen?

Recente berichten