WAAROM STOKKE’S TRIPP TRAPP EEN MUSTHAVE IS

Met Elena vond ik een eetstoel verre van belangrijk. Ze zat in de goedkope Ikea stoeltje wanneer ze moest eten, en vaak, heel vaak, liep dat op niets uit. Elena en eten, dat zijn twee vreemden voor elkaar. Het was ook een stoeltje dat niet aan tafel paste en ons eten en haar eten hadden ook niets met elkaar te maken. Met Valentina deed ik het anders. Ik besloot haar vanaf geboorte bij ons aan tafel te schuiven, eigenlijk meer voor Elena, om haar aan te leren dat Valentina bij het gezin hoorde, maar het resultaat was zo veel meer. Vandaag vertel ik er wat meer over, inclusief waarom ik de Tripp Trapp alle moeders kan aanraden.tripp trappTen eerste introduceerde Stokke de zachtroze Tripp Trapp net toen ik wist weer een meisje in mijn buik te dragen. Alsof het voorbestemd was bestelde ik dit prachtige stoel, samen met wat accessoires zoals baby set en tafelblad waar Valentina vanaf een maand of zes zelf in kon zitten en haar eerste hapjes kon gaan ontdekken.
stokke tripp trappMaar voor de momenten daarvoor, om haar een connectie met Elena te laten ontwikkelen, bestelde ik ook de newborn set, en een setje roze textiel, om het compleet meisjesachtig te maken. Daardoor zat Valentina vanaf dag twee alweer met ons aan tafel. Ik vond dat zó belangrijk, de baby overal bij betrekken, bang dat Elena haar niet zou accepteren of jaloers zou worden. Dus ook al lag ze te slapen of simpelweg ons aan te kijken, mijn baby zat vrijwel vanaf geboorte rond zessen met ons aan tafel. Zo’n newborn set was dus meteen handig.tripp trapp setDaarna merkte ik dat ik het steeds vaker ging gebruiken, juist omdat het zo handig was. Even de baby er in plaatsen terwijl ik zit te werken, koffie aan het drinken ben met bezoek, of zelfs tijdens het koken stond de Tripp Trapp in de buurt omdat Valentina niet alleen wilde zijn. Er waren genoeg dagen dat ze in de box lag te huilen, maar in haar stoel gewoon in slaap viel, kijkend wat ik aan het doen ben.IMG_8032
We gebruiken de Tripp Trapp vanaf geboorte dus vrij intensief. Ik wil niet beweren dat Valentina daarom zo vroeg interesse in eten toonde, maar het feit dat ze ons zag eten en dat na wilde doen heeft zeker wel een rol gespeeld, dat kan gewoon niet anders. Ze was dan ook vier maanden toen ze echt even iets anders dan melk moet hebben, en dat ging meteen goed. Met vijf maanden at ze al gretig haar geprakte groente en fruit, en met een maand of zeven moest ik haar hapjes op tafel hebben wanneer wij gingen eten, omdat ze graag met ons meeat, maar dit eigenlijk nog niet kon, tot haar grote frustratie.
tripp trapp
Voor ik het wist kreeg ze een stukje brood in haar hand, en tegen de tijd dat we de newborn set inwisselden voor de baby set, waar ze rechtop in kon zitten werd ze een Rapley baby. Geprakt was niks voor haar, zij wilde graag voedsel zelf ontdekken, proeven, zien, aanraken. Het werd een rommeltje, maar ze at wel heel veel met ons mee. Terwijl ik Elena’s eten tot vrijwel haar tweede verjaardag pureerde en mijn best deed om haar zo gezond mogelijk te laten eten deed Valentina het zoals alles – op haar eigen manier. Ik vroeg me steeds vaker af of ik niet een fout had gemaakt door geen Tripp Trapp voor Elena te hebben gekocht, en of haar omgang met eten dan anders zou zijn geweest. stokke tripp trappWe bleven Valentina iedere avond bij ons aan tafel schuiven en ze was nog geen jaar oud toen ze volwaardig met de pot meeat. Uiteraard aangepast, zonder zout, maar wel gewoon aan tafel geschoven, met haar eigen bordje, zonder hulp van ons. Het enige wat ik weleens deed is vlees klein maken, maar met groente mocht ik dat absoluut niet doen, want zij vindt stukken eraf bijten het leukste wat er is. Inmiddels is Valentina 18 maanden, eet ze gewoon met ons mee en als je mijn vlogs volgt zie je regelmatig een van haar eten genietende dreumes voorbij komen.

eb-awards-best-chairs-stokke-620
Dat terwijl de stoel met een natte doen en eventueel wat milde schoonmaakmiddel goed schoon wordt en ik er verder geen omkijk naar heb, hij wel prachtig in huis staat, meteen aangeeft dat er een meisje in huis woont, en mega lang meegaat. Want zo’n houten, duurzame stoel is ideaal vanaf geboorte tot ze een jaar of vijf zijn, en zelfs daarna kunnen ze er met gemak op blijven zitten. De Tripp Trapp is daarom absoluut een mama musthave, wetende dat je het veel langer dan alle andere babyproducten gaat gebruiken. Zelfs straks wanneer ze aan tafel gaan knutselen, uit school komen met eerste huiswerkjes, of gewoon een stoel willen waar ze makkelijk zelf op kunnen klimmen.

Comments

comments

Published
Categorized as Baby

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *