Lifestyle Reizen

WEEKVLOG #41 – VALENTINA IS EEN!

Afgelopen week is Valentina één jaar geworden, en heb ik officieel geen baby meer in huis! We besloten haar eerste verjaardag in recreatiepark Marveld te vieren, wat voor ons eerste keer Gelderland en eerste keer een bungalowpark betekende.
Het begon overigens als een mooi en goedkoop weekend weg. Ik koos expres voor een recreatiepark met genoeg voorzieningen voor kinderen, zodat het voor Elena ook leuk zou zijn, en ze geen reden zou hebben om jaloers te zijn, iets waar ik met twee kinderen altijd rekening mee houd. Zo kreeg Valentina bijvoorbeeld taart, maar kon Elena helemaal losgaan in speeltuinen, kidsclub, enorme zalen vol springkussens, en niet te vergeten een prachtige tropische zwemparadijs.

Ook namen we opa en oma mee, zodat wij een avondje zonder kinderen uit eten konden gaan, en simpelweg wat tijd met elkaar konden doorbrengen. Vakantiepark Marveld heeft genoeg restaurants en activiteiten, dus hadden we er zin in! Nou zijn wij niet bepaalde camping types en ben ik zelfs nooit naar een Nederlands vakantiepark geweest, dus boekten we een luxe bungalow, van alle gemakken voorzien, en meer. Ons vrijstaand huisje heeft een volwaardige keuken, eet en woonkamer, twee toiletten, drie slaapkamers en twee badkamers, waarvan één met enorme jacuzzi en grote sauna!IMG_2503Valentina was op vrijdag jarig, dus ging Elena overdag naar school, stapten we daarna de auto in en reden we richting Gelderland. Ik nam de taart mee, zette die in één van de twee koelkasten die er in de keuken staan, en we settelden ons in ons behoorlijk grote en luxe vakantiehuis. Na een rondje door het park te hebben gelopen maakten we ons klaar voor een uitgebreide diner ter ere van Valentina. We hebben heerlijk gegeten in Marveld’s a la carte restaurant Chef’s Plate, waarna we richting ons bungalow rolden. 🙂 We zaten zo vol dat we echt geen taart konden zien, dus mochten Valentina en Elena een kleine taart die ik als cake smash had bedoeld eten. Het was overigens wel hele grappig om alles op cake smash voor te bereiden, maar Valentina heel serieus en netjes de taart te zien eten. Die gaat dus echt geen goede taart verspillen! Elena ging er uiteraard ook bij zitten om taart te eten, de bofkont.valentinaDe volgende ochtend haalde oma verse, warme broodjes en croissantjes bij de supermarkt dat zich ook in het park bevindt en verbaasde ik me weer eens over hoe goed alles hier geregeld is! Daarna stapten we de auto in en besloten we de achterhoek enigszins te verkennen, bezochten we vestigingsstad Groenlo, en ontdekten we dat de oude naam van het stad Grol is en biermerk Grolsch hier vandaan komt. Dit was iets waar met name opa enthousiast over was, aangezien wij niet zoveel met bier hebben, maar het was wel leuk om dit te ontdekken, te zien hoe bier vroeger gemaakt werd, en waarom het zo heet. Toen het weer tijd was voor Valentina’s middagslaapje besloot ook ik met haar in bed te kruipen en sliepen we allebei als baby’s terwijl Elena de springkussens onveilig maakte.

Daarna gingen we richting het zwembad voor een middagje spartelen en sloten we de avond af met Elena’s favoriete eten – pizza. Er is zelfs een bezorgservice, dus we hoefden niet eens ons bungalow uit, had ik niet besloten dat ik geen pizza maar lasagne wilde. Daarna gingen de kinderen naar bed en konden wij de sauna uitproberen. Nog een kopje thee en een vlog uploaden, wat trouwens extreem snel ging, Marveld heeft geweldige wifi verbinding, en ook ik ging naar bed. We hadden nog grote plannen voor zondag en maandag, maar die nacht verliep nogal stressvol. Valentina werd uit het niets ziek, wilde niet slapen, begon te hoesten, snotteren en ergens tegen drie uur te spugen. Wat natuurlijk een probleem was omdat ze haar slaapzak en bed onderspuugde, en ze zonder slaapzak tussen ons in moest komen liggen. Uiteindelijk gaf ik het na vijven op en liep ik met haar naar beneden en zette ik thee, een tekenfilmpje aan en probeerde ik haar tevreden te houden. Terwijl we buiten talloze vogels konijnen en eekhoorns zagen spelen, werd het steeds duidelijker dat Valentina zich niet beter leek te voelen. Ze begon koorts te krijgen en te hoesten dus namen wij al vroeg de beslissing om terug naar huis te gaan, zodat ze thuis kon uitzieken. Elena speelde nog buiten in verschillende speeltuintjes, at pannenkoeken terwijl inpakten, en ’s middags reden we terug naar Brabant.IMG_2524Het was natuurlijk jammer dat we niet alles wat vakantiepark Marveld te bieden heeft hebben kunnen ontdekken, maar éénmaal thuis bleek al gauw dat we de juiste beslissing hadden genomen, aangezien Valentina steeds zieker werd, we naar de dokter moesten en inmiddels ook wij goed ziek zijn. Jammer, maar voor ons wel en bevestiging dat een weekendje weg helemaal niet duur hoeft te zijn en een goede optie is voor een verjaardag, speciale gelegenheid, of gewoon zomaar, omdat je er zin in hebt. Wij gaan dit vaker doen!

Comments

comments

You Might Also Like