Home Koken Lifestyle

RECEPT: BUDGET CROISSANTS

Croissants maken is moeilijk. Je moet je deeg dusdanig bewerken totdat je bladerdeeg maakt en dan is nou eenmaal niet makkelijk, dus wordt bladerdeeg veelvoudig ingevroren verkocht. Maar ook croissant deeg dat in blik verkocht wordt is populair, omdat je binnen no time heerlijke verse croissants op tafel zet. Maar zo’n blik deeg kost bijna drie euro en je kunt er maar 6 croissants van maken, dus wanneer je er meer wilt hebben ben je al gauw duurder uit.
mini croissants

Ik bedacht me dat het wel goedkoper kan. En wel heel makkelijk! In plaats van croissant deeg haal je gewoon bladerdeeg in huis, en dan gewoon de goedkope variant, want dat maakt het nog voordeliger en in mijn ogen nog interessanter.

 

 

 

Wij zijn fan van bladerdeeg met feta kaas, dus dat hebben we ook hier gebruikt, maar je kunt zelf beslissen wat je er in wilt hebben, zoet of hartig, het maakt allemaal niks uit, lekker wordt het toch wel.

IMG_0626

Wat heb je nodig?
Bladerdeeg en vulling naar keuze
Je kunt er ook ter decoratie en extra knapperigheid wat sesamzaden overheen strooien, maar als je deze niet in huis hebt kan het ook zonder

 

 

croissants

Wat doe je?
Snijd een vierkante vel bladerdeeg diagonaal zodat je twee driehoekjes hebt. Als deze genoeg ontdooit zijn kun je er alle kanten mee op, dus gaan we dat ook doen.

 

 

Leg een blokje of twee kaas in het midden van je driehoekje en vouw de lange kant eenmaal naar binnen. Daarna rol je de rest op, vouw je de buitenkanten naar binnen en vorm je de je croissant tot een halve maan. Vouw dan ook de buitenste hoekjes naar binnen toe, omdat deze dunner zijn verbranden ze sneller, nog voordat de rest gaar is en dat wil je voorkomen. Bovendien ziet het er netter uit als er geen losse uiteindes van je croissant bungelen.

 

 

Leg ze op bakpapier, folie of ingeoliede bakplaat, smeer ze eventueel losjes in met zonnebloemolie en strooi er wat sesamzaad overheen. Plaats ze in een voorverwarmde oven, bak ze op 180 graden ongeveer 20 minuutjes tot ze mooi gouwbruin en dubbel de oorspronkelijke hoogte zijn.

 

 

Deze cheap croissantjes zijn leuk voor ontbijt, lunch, snack, feestjes en tapas. Wanneer er maar iets te eten valt 😉 Ze zijn kleiner dan een gewone croissant, dus makkelijker op te pakken, maar je maakt er voor weinig geld veel van, waardoor je snel een mooi plateu zelfgemaakte croissants op tafel plaatst.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply