Koken Lifestyle

Recept: bijzonder goed gevulde broccoli soep

Nu het weer kouder aan het worden is begin ik steeds vaker maaltijdsoepen te maken, je kent het wel: goed gevulde soep, waar alles in zit om stevige honger te temmen, maar je toch warm houdt, vooral na een dagje kou te hebben gevat. Vandaag maak ik deze: een crème broccoli soep, met stukjes kip, kaas en zelfs croutons. Echt, dit is zo heerlijk, het water loopt me al in de mond.
broccoli soepWat heb je nodig?
Qua ingrediënten is het met soep altijd lekker makkelijk, wat je in huis hebt, kun je er ook in gooien. Zo had ik bijvoorbeeld pizzakaas, croutons en sojaroom, dus kocht ik wat kipfilet, broccoli en wortels; en ging er mee aan de slag. Daarnaast heb je ook een ui, wat olie, water, meel en eventueel een bouillonblokje nodig.broccolisoepWat doe je?
Heel makkelijk: kook je kipfilet en laat hem afkoelen. Snijd in een grote pan een grote ui en bak hem even met wat olie aan, snijd een wortel, doe deze ook in je pan en doe er ook lekker veel broccoli roosjes bij. Als alles een beetje zacht in geworden kiep je er veel water in, genoeg om alles te onderdompelen en laat het een een half uurtje koken. Daarna meng je in een bekertje wat koud water en meel en voegt dit al roerend aan je soep toe. Dit zal de soep enigzins binden, zodat het geen boullion meer is. Wees hier voorzichtig mee, als je deze meel en water combi te snel toevoegt kan het gaan klonteren. Je kunt er naar wens een boullion blokje bij doen, of je eigen soepkruiden, wat jij maar wilt gebruiken. Doe er ook wat zout en peper bij en laat het even koken. Tot slot doe je er ook wat kookroom in, zelf gebruikte ik die van Alpro Soya, die volledig plantaardig is. Scheur je inmiddels afgekoelde kipfilet in kleine stukjes, gewoon met je handen, en voeg ook dit bij je soep. Misschien moet je er wat water of room aan toevoegen, kijk maar, maar in principe is je soep nu klaar.

Serveer het in een bord of kom, doe er een handjevol kaas op en voor de knapperige bite wat croutons. Omdat je soep nog warm is zal de kaas gaan smelten en wordt het eten nog interessanter met sliertjes kaas erdoorheen, maar ik kan je verzekeren dat het absoluut heerlijk is en ik zelfs voor mijn kieskeurige peuter een tweede portie moest halen. IMG_8910

 

Comments

comments

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  beautybyts
  27/09/2013 at 11:31

  Het lijkt me heerlijk!!

 • Reply
  Sylvia
  30/09/2013 at 17:12

  Ik houd niet zo van broccoli, maar ik moet zeggen dat dit er heel goed uitziet 😉

  • Reply
   Andrea
   01/10/2013 at 13:27

   zelfs niet met kaas? 😉

 • Reply
  Recept: KFC Style - Southern Biscuits | Andrea's beauty en baby blog
  14/03/2014 at 00:53

  […] heten en met pudding, boter en jam gegeten worden. Zelf vind ik ze het lekkerst met een stevige maaltijdsoep, maar ook met jam gaan ze makkelijk naar binnen. Uiteraard gaat het weer om een makkelijk recept en […]

 • Leave a Reply