DIY Home Lifestyle

Filmpje: DIY – Wasmiddel maken

Vandaag laat ik je in een filmpje zien hoe makkelijk en goedkoop het is om zelf wasmiddel te maken! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en bent gemiddeld per liter wasmiddel ongeveer 70 cent kwijt! Vergelijk dat met een wasmiddel van 7 euro: je bent 10 keer goedkoper uit! De wasmiddel die ik vandaag maak ik heel goed voor jonge kinderen en baby’s te gebruiken, maar je kunt er qua geur ongelooflijk veel combinaties mee creëren dat je voor iedereen wel DE perfecte wasmiddel kunt samenstellen. Kijk maar mee:

Een kleine rekensommetje:
Voor vier zeepjes betaalde ik 2,50. Eén zeepje kost me dus 60 cent.
Een kilo soda kostte 73 cent. Hiervan gebruikte ik maar 100 gram, wat op 0,7 cent uitkomt.

 

Dit zijn de twee basisingrediënten, waar je als je heel specifiek wilt zijn nog je even gebruikte water, gas en stroom bij kunt optellen en nog steeds niet op één euro per liter uitkomt.

diy zelf wasmiddel maken

Dan de “luxe” ingrediënten:
Borax was het allerduurst met zijn 5 euro per kilo. Ook hier gebruikte ik maar 100 gram van en werd het 50 cent. De glycerine kostte 2,50, hier heb ik zo weinig van gebruikt dat ik het bijna niet kan optellen. Laten we zeggen dat ik 5 cent aan glycerine heb gebruikt, wat ook voor de parfumolie geldt: samen dus 10 cent. Voor 60 cent meer heb je dus de luxe variant wasmiddel, dat qua samenstelling niet anders is dan de gekochte, dure variant.

DIY wasmiddel maken

 

Nou, als dat geen besparing is weet ik het ook niet!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Bouchra
  29/07/2014 at 20:01

  Een leuke DIY! Ik heb wel eerder gehoord dat je je wasmachine één keer in de zoveel tijd even moet laten spoelen door deze (uiteraard zonder was) te laten draaien. Omdat de zeep redelijk hard kan zijn, waardoor je wasmachine verstopt kan raken! Ik hoop dat er snel meer DIY volgen!

  • Reply
   Andrea
   29/07/2014 at 20:04

   klopt, ik heb hier al aan gedacht: de verhouding van zeep en water is mild genoeg om geen aanslag in je wasmachine te vormen, en de borax helpt hier ook tegen. Wanneer ik een was op 90 graden draai komt het dus helemaal goed!

   dank je voor de feedback!

  Leave a Reply