Lifestyle

22 NOVEMBER IS MCHAPPY DAY!

McDonald’s, uiteraard is de kleuter er dol op. Grappig genoeg vindt ze geen enkele andere keten boeiend, maar als ik haar echt een goede dag wil bezorgen dan gaan we naar de bioscoop en sluiten we het af met een Happy Meal van McDonald’s. In die Happy Meal zit ook nog eens vaak een speeltje van de film die ze zojuist heeft gezien dus kan haar dag al helemaal niet meer stuk.
Vorig jaar maakte ik er een punt van om op 23 november een Happy Meal met haar te gaan halen omdat het toen Nederlands eerste McHappy Day was. Vanaf dat moment doneerde McDonalds namelijk bij elke verkochte Happy Meal 5 cent aan het Ronald McDonald Kinderfonds, en op de dag zelf 5 cent van elke bestelling. We aten als gezin allemaal Happy Meals en Elena kreeg wat meer informatie over wat het Ronald McDonald Kinderfonds doet en waarom het steunen van goede doelen belangrijk is.
Onlangs bezocht ze met haar papa een hele andere bioscoopfilm, namelijk eentje waarin er door dankbare kinderen in een leuk samengestelde animatie, die door de kinderen zelf getekend was, werd verteld wat het Ronald McDonald Huis voor ze heeft betekend. Omdat het de grote première was werden de hoofdrolspelers en hun gezinnen ook nog eens in het zonnetje gezet, wat erg aandoenlijk was.Het verhaal van de kinderen kun je hier bekijken:

Dit jaar is er weer een McHappy Day – op 22 november. Op deze dag worden ALLE McDonald’s meals Happy Meals omdat er van elke bestelling 5 cent aan het Ronald McDonald Kinderfonds wordt gedoneerd en elke bestelling in een speciale McHappy Day box wordt meegegeven. Deze bevat een handgeschreven kaartje van dankbare gezinnen die van het Ronald McDonald Huis gebruik hebben gemaakt, zodat je ook ziet wat de Ronald McDonald Huizen voor zieke kinderen en hun gezinnen betekenen. Vandaar dat wij ook dit jaar, speciaal op 22 november naar  McDonald’s gaan, lekker gaan eten en het met Elena weer over wat het Ronald McDonald Kinderfonds doet gaan hebben.

*In samenwerking met McDonalds

Comments

comments

You Might Also Like