Koken

WAT ETEN WE VANAVOND?

Vinden jullie het ook leuk om te zien hoe andere gezinnen eten, of kun je gewoon wat inspiratie gebruiken voor wat je vanavond op tafel kunt zetten? Blijf dan vooral even verder scrollen want ik nam de afgelopen maand elke avond een foto van ons avondeten, en vandaag laat je ik je zien wat wij de afgelopen maand hebben gegeten. Valt het op dat er op veel foto’s alléén twee borden op tafel staan? Dit heeft te maken met de lange dagen die Elena’s papa maakt, en vaak eten zij en ik samen, terwijl zijn bord in de oven wordt gezet. Zij ligt namelijk al in bed tegen de tijd dat hij thuis is, maar in het weekend eten we wel altijd samen, en kookt hij veel meer dan ik. Zijn stijl is vooral als vers, gevarieerd, uitgebreid en gezond te omschrijven, terwijl ik, ondanks dat ik het zo gezond mogelijk probeer te houden vaker voor comfortfood in de vorm van groente vlees en aardappelen kies, en met name makkelijk en snel probeer te koken, want lang in de keuken staan, dat kan ik met mijn grote buik even niet aan! Goed, dit was ons menu:
food
Maandag: Was ik misselijk en had ik absoluut geen trek in vlees, dus aten Elena en ik veel groente en aardappelen, terwijl we één kipfilet deelden, die zij grotendeels opat.
Dinsdag: Mijn type comfortfood, dit is standaardeten waarvan ik weet dat Elena het probleemloos naar binnen werkt: kalkoenfilet, aardappelpuree en lekker veel broccoli, ons favoriet in huis.
Woensdag: Een mega maaltijdsalade met belachelijk veel avocado, mozzarella, spinazie, cherrytomaatjes, croutons en knapperig gebakken speklapjes. Zo lekker!
Donderdag: Simpele maar o zo lekkere pompoensoep. Ik doe er vaak ook bloemkool in, die Elena steevast beweert niet lekker te vinden, maar in een soep heerlijk vindt. Pluspunt van een groentesoep – het is binnen een half uurtje klaar.
Vrijdag: Weer een salade! Of het nou komt omdat ik de keuken niet wil schrobben, omdat we vers eten echt kunnen waarderen, of simpelweg voor gemak gaan, maaltijdsalades gaan er bij ons vaak in. Deze was met spinazie, mozzarella, komkommer, tomaat, pijnboompitten en gemarineerde ui. Daarnaast kookte ik wat aardappelen omdat ik bang was dat het niet genoeg zou zijn.
Zaterdag: Kookte mijn vriend. Hij maakte pasta met knoflook en peterselie, kookte wat groenten, maakte verschillende sla en salade bordjes… zoals ik al zei, hij kookt vaak erg uitgebreid en vindt opmaakt heel belangrijk.
food 1
Maandag: Kookte ik wat aardappelen en groenten in één pan en maakte ik er een lekkere stamppotje van. Daarnaast bakte ik een grote stuk zalm die wij allemaal lekkerder vinden als het goed doorgebakken is.
Dinsdag: Moest ik naar het ziekenhuis en liep alles uit, dus besloten we gewoon in de stad snel wat te eten. Plekken zoals Vapiano en Happy Italy zijn hier favoriet – snel, goedkoop en geen junkfood.
Woensdag: Was ik wel de hele dag thuis en had ik gehakt dat op moest. Ik besloot voor moussaka te gaan, en dacht genoeg voor twee dagen te hebben gemaakt. Mijn vriend at meer dan de helft op toen hij thuiskwam. Hoe dan?!
Donderdag: Moest ik dus opnieuw koken omdat de moussaka van gisteren op was, en ging ik voor gemak – een zak voorgesneden wokgroente, een zak krieltjes en kipfiletblokjes. Allemaal in één wok klaargemaakt. Hoppa!
Vrijdag: Kookte ik een standaard, heldere kippensoepje met wortel, bleekselderij en vermicelli. Daarnaast waren er broodjes, maar die bleken niet nodig te zijn, aangezien ik me niet lekker voelde en Elena graag en veel soep eet. Ze at drie kommetjes soep!
Zaterdag: Ging mijn vriend weer aan de bak. Hij maakte kippenpoten in de oven, kookte broccoli, maakte een uitgereide salade met fetakaas en koolsla, Elena’s favoriet, zoals je aan de foto al kunt zien, ze viel het meteen aan 🙂
food 2
Maandag: Had ik de kracht niet om te koken en bestelde ik hamburgers en friet. Was lekker!
Dinsdag: Voelde ik me ook niet bepaald lekker, en dat zie je. Ik bakte wat vis die Elena en ik met sla, tomaat en brood aten.
Woensdag: Ging ik weer voor makkelijk, maar wel wat uitgebreider – verschillende soorten aardappel en in stukken gesneden saucijs uit de oven, met tomaat en avocado, en een bakje Servische kaas, en een potje ajvar in plaats van ketjap.
Donderdag: Tijd voor mijn favoriete, go to avondeten – aardappelpuree, broccoli en gepaneerde kipfilet. Word ik echt blij van!
Vrijdag: Helaas hielp het niet en voelde ik me nog steeds beroerd, dus besloot ik een makkelijke kip/knoedelsoep te maken. Zo blij dat mijn kind dit graag eet!
Zaterdag: dook mijn vriend weer eens in de keuken en maakte hij kikkererwten, kalkoen met zwarte sesam, en een lekkere salade vol groente en weer granaatappel en in rode wijnazijn gemarineerde ui.food 4Maandag: Simpele spinazie, tomaar, avocado wraps met zal gebakken op peterselie, knoflook en limoen. Heerlijk fris, en toch zo makkelijk te maken.
Dinsdag: Geïnspireerd door de limoen van maandag besloot ik Mexicaans te koken, maar dan wat makkelijker, namelijk gewoon met zilvervliesrijst, en mijn zelfgemaakte guacamole, waar Elena helaas geen fan van is. Mijn vriend en ik vechten er bijna om, zo lekker vinden we het 🙂
Woensdag: Groente, vlees en aardappelen, maar wat uitgebreider. Vlees is in koriander en karwijnzaad gebakken, en ik maakte er ook nog een salade met mozzarella bij, omdat Elena spruitjes niet eet. We blijven het wel aanbieden, maar het schijnt dat spruitjes bij een kindersmaakpalet echt heel bitter smaken en kindere ze daarom niet lekker vinden.
Donderdag: Maakte ik ćevapi! Typische Balkanvoedsel en wereldberoemd. Ik zette het op Turks brood en maakte er koolsla bij, zodat ik één mega blij kind aan tafel had.
Vrijdag: Ging ik voor citroenkip. Frisheid was echt de thema van de week! Ook maakte ik spaghetti met peterselie en knoflook, en sneed ik wat tomaat, paprika’s, fetakaas en deed er wat  basilicum op.
Zaterdag: Donderdag kochten we naast Turks brood ook lamsvlees in de lokale Turkse winkel, en mijn vriend maakte het zaterdag klaar. Ik weet zelf absoluut niet hoe je lam lekker kunt klaarmaken, maar hij is er een held in. Hij maakte het af met aardappelen en sperziebonen, en er kwam weer kaas uit het buitenland op tafel.IMG_2598En dat is wat wij de afgelopen tijd aten! Zondags zijn we lui en gaan we of de deur uit of we eten zo simpel dat je het niet als koken kunt beschouwen, dus dat heb ik jullie maar bespaard. Mocht je een recept van iets willen, of er wat meer over willen weten, laat het ons weten!

Comments

comments

You Might Also Like