Home Kind

DIY – Speldkussen, maar dan anders

Wanneer je een dochtertje krijgt beginnen speldjes, elastiekjes en strikjes al gauw op te stapelen. Vooral bij mij, aangezien mijn kleine met een flinke bos haar geboren is. Ze is nu bijna twee en heeft lang krullend haar, waar heel veel elastiekjes in kunnen. Ik koop dan ook regelmatig allerlei leuke speldjes, puur omdat ze ZO schattig zijn.
IMG_5455

Maar om ze dan in een afgesloten doosje te bewaren vind ik zo zonde: het is onoverzichtelijk, onhandig en simpelweg niet leuk. Haar speldjes zijn zo schattig dat ik er maar een kunstwerkje van heb gemaakt.

 

Hoe?
Heel makkelijk, met wat simpele materialen heb ik een leuke 3D muurversiering gemaakt waar ik dagelijks gebruik van maak. Het is erg decoratief, maar vooral handig, omdat ik in één oogopslag zie wat ik wil pakken.

IMG_5450

 

Wil je er zelf ook één maken, het is super makkelijk en binnen een kwartiertje af!

 

Wat heb je nodig? 
Een lege canvas
Een stuk spons
Een stuk stof
Decoratie lint
Schaar
Punaises
Eventuele versiering

 

canvas

 

Mijn canvas kocht ik Action voor een paar euro. Lint en sier kocht ik in Action en Hema voor ongeveer 5 euro, terwijl ik stof en spons in een naaiwinkel vond. Een stuk stof heb ik minder dan een euro betaald en een hele grote stuk spons was 3 euro.

 

canvas2

 

 

Al met al heb ik niet meer dan 10 euro opgemaakt en was mijn project dus lekker budgetproof!

 

Wat heb ik gedaan?

Eerst legde ik mijn canvas neer en knipte een passend stuk spons af. Deze legde ik op de canvas neer en knipte er een net te groot stuk stof af, om deze over de canvas en spons neer te leggen. Vervolgens trok ik de stof strak aan en maakte die aan de achterkant met punaises vast.

Daarna plaatste ik lint over de gestoffeerde canvas en plakte met lijm wat bloementjes en sterretjes om het nog sierlijker te maken.
canvas3

Klaar is Klara.
Deze schattige “schilderij” is een sierlijke toevoeging aan Elena’s kamer en staat dan ook trots boven haar commode. Omdat alles in haar kamer paars is heb ik ook deze “speldenkussen” in verschillende tinten paars gemaakt, maar je kunt hierbij alle kanten op. Babyblauw, roze en geel zijn ook bijzonder mooi. Quilted kussen/canvas zou ook heel leuk zijn geweest, maar in mijn geval te druk, en teveel werk!
IMG_5344

 

Als je het mij vraagt is dit een hele leuke bezigheid voor een knutselmiddag of een meiden feestje. Ook leuk om voor je zusje of nichtje als je nog geen kinderen hebt, maar staat ook leuk in een tienerkamer 🙂

IMG_5461

Hopelijk vonden jullie het leuk en gaan jullie het zelf ook uitproberen! Laat je me weten of het wat wordt?

 

 

xoxo,

Andrea

Comments

comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rosa Moda
  05/02/2013 at 14:00

  Wat ziet het er leuk uit!

  • Reply
   Andrea
   05/02/2013 at 14:09

   Dank je 🙂

 • Reply
  Faat
  06/02/2013 at 20:44

  Echt leuk gedaan! Je hebt een leuke blog, ik kom vaker kijken!

  • Reply
   Andrea
   07/02/2013 at 00:28

   Aaw dank je! Stel ik echt op prijs 🙂

 • Reply
  Britt
  12/02/2013 at 22:32

  Andrea leuk gedaan! Ik heb zelf ook zo iets gemaakt alleen dan met foto’s.
  En je filmpjes zijn zo super!!
  x

  • Reply
   Andrea
   13/02/2013 at 10:43

   ik wil de foto’s wel zien!

   dank je!

   xoxo

  Leave a Reply