Beauty Home Make-up Review

MAC – Blot Powder

Een oude favoriet van Mac, gestoken in een nieuw jasje, dat net wat strakker en moderner oogt: de Blot Powder. Een geperste poeder dat de foundation settelt, huid matteert en verder geen kleur aan de make-up toevoegt. Vandaag laat ik de variant “medium” zien.mac blot powder

De Blot powder zit in een chique zwarte verpakking, is mooi vormgegeven, en ligt lekker in de hand. Omdat het een geperste poeder is kan deze makkelijk meegenomen worden om de make-up bij te werken en het gezicht te matteren gedurende de dag.

mac blot powder.jpgDe binnenkant bestaat uit een fijne poeder dat geperst zit in een ronde “pan” en een “fluffy” katoenen depper om het product over het gehele gelaat aan te brengen. Het is idee is uiteraard om dit deppend te doen, al kies is nog steeds liever voor het aanbrengen met een poederkwast, ondanks de kwaliteit van de zachte depper, dit is gewoon een persoonlijke voorkeur.

mac blot powder3.jpg

Met de hitte van afgelopen dagen was make-up dragen nauwelijks te doen. Naast een glimmende kop, zweet mijn gezicht veel en glijdt de foundation van mijn gezicht. Eerlijk gezegd is er geen poeder of foundation die dat aankan en laat ik deze producten gedurende de zomer het liefst liggen. Maar, op een frissere dag breng ik maar al te graag wat op mijn huid aan, om de oneffenheden te verdoezelen.

mac blot powder

Overdag kies ik voor een BB cream, omdat het luchtiger en makkelijker te dragen is dan een foundation, maar het resultaat is vrijwel meteen een glimmende kop. Door mijn BB cream met de poeder van MAC te settelen ziet het er snel mat en egaal uit. Ik ben geen liefhebber van “dewy” make-up en hou heel erg van egale, zachte en matte huid. Het ziet er naar mijn idee ook veel chiquer uit, dus doe ik altijd heel erg mijn best om dit te bereiken. Met de Blot Powder van MAC lukt dit snel en makkelijk.
mac blot powder before after.jpgHierboven zie je mijn huid met wat BB cream en concealer op – het resultaat ziet er te glimmend en dewy uit, iets waar ik absoluut niet blij van word. Vooral mijn neus en de zijkant van mijn gezicht zien er simpelweg vettig uit. Na het aanbrengen van de Blot Powder met een grote kwast merk je meteen een verschil. Het is niet alléén egaler en naar mijn idee gezonder, de poeder is ook vooral zacht!

 

De kleur is niet anders, omdat de poeder niet echt kleur aanbrengt, maar je kunt hem wel in licht, medium, medium donker, donker en diepdonker kopen, waardoor ook donkerdere huidjes sneller een kleur match hebben, en niet grauw of grijs uitvallen. De vijf kleuren zijn dan ook goed bedacht, zoals gewoonlijk houdt MAC met iedereen rekening.

mac blot powder reviewDe poeder werkt prima, doet wat het belooft en wat ik er van verwacht, en moet maximaal twee keer per dag bijgewerkt worden. Doordat er mica en silica in zitten absorbeert de poeder overtollige talg, en ziet de huid er langer mat en simpelweg droog uit. Glimmen wordt dan ook effectief tegengegaan, waardoor ik erg tevreden ben over het product.

 

Persoonlijk zou ik hem vaker kopen, maar moet er wel heel eerlijk bij vermelden dat ik de transparante poeder van essence net wat fijner vond om mee te werken, al waren de ingrediënten hiervan van mindere kwaliteit. De poeder van MAC is overduidelijk van betere kwaliteit en biedt meer keus op basis van kleur, waardoor het de prijs van ongeveer 23 euro draagt.

mac blot powder

Te koop bij verschillende MAC verkooppunten zoals Douglas, Bijenkorf en MAC Stores.

 

 

Wat vinden jullie van de MAC blot powder, zou je er 23 euro voor betalen of kies je liever voor een product van 4 euro?

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eva Realitijd
    12/08/2014 at 18:50

    Oeeh, hij lijkt heel fijn! Ik heb nu zelf eentje van TBS kunnen scoren in mega solden maar ik houd deze in mijn achterhoofd!

  • Leave a Reply