Beauty Home Make-up Review

Latest obsession – matte lippenstiften

Vorig jaar ergens kocht ik mijn eerste vloeibare matte lipproduct van essence, en het werd al gauw mijn favoriet: de Stay With Me – matt lip cream. Ik kocht hem voor minder dan drie euro, maar was er zo blij mee, gebruikte hem regelmatig, en omdat ik een redelijk neutrale kleurtje gekocht had ging ik terug naar de Kruidvat om ook een fellere kleur aan mijn laadje met lippenstiften toe te voegen.
essence matte

Dit jaar bracht essence een vernieuwde variant van deze matte lip creams uit en noemde ze raar genoeg XXXL Longlasting lipgloss, maar dan met matt effect. Dus een matte lipgloss? Gloss betekent glans jongens, lip cream was een veel betere benoeming voor het product! Enfin, ook hier kocht ik twee varianten van, weer een neutrale en een opvallende kleur.

IMG_6827

Mijn eerste lip cream is een nude kleur met een roze ondertoon, dat ik heel erg bij mijn huidtype vind passen. Het is de kleur 01 Velvet Rose en je kunt aan de deksel zien dat ik hem echt veel heb gebruikt. Hij is vaak met mij onderweg geweest, heeft veel tijd in toilet en handtassen doorgebracht en heeft zelfs een tijdje in de auto doorgebracht zodat ik daar naar behoefte make-up kon bijwerken. De letter zijn bijna niet meer terug te lezen, zijn dop is vol krassen en deuken, maar het product werkt nog prima en ik blijf hem graag vaak gebruiken. I love it!

essence matte.jpgDe tweede matte lip cream die ik kocht is een stuk opvallender, maar daarmee ook een stuk meer vrolijk, zomers en aanwezig. De kleur heet 02 Smooth Berry en is intens en donker roze, erg vrouwelijk en sensueel maar op een onschuldiger manier dan een klassieke rode kleur. Hij kan prima gecombineerd worden met licht opgemaakte ogen, maar staat ook beeldschoon bij donkere avond make-up. Ook deze draag ik graag, al is het een stuk minder dan de 01 kleur.

 

 

Derde kleur in een vernieuwde verpakking is 06 Soft Nude en is net als zijn naam aangeeft een nude kleur, dat in tegenstelling tot de 01 een bruine ondertoon heeft en bij olijfkleurige huidjes vast erg mooi staat, maar bij mij een beetje clasht met de roze ondertoon van mijn huidskleur. Een erg mooie kleur, maar helaas niet voor mij. Ik blijf het trouwens proberen met lipproducten in bruine tinten, en al doe ik dit in combinatie met bruine oogschaduw, het past gewoon niet bij me.

essence matte lipgloss.jpgEn dan is er nog de rode kleur toepasselijk genaamd 07 Silky Red. Perfecte naam! Deze brengt duidelijke rode kleur aan, wat na twee lagen absoluut beeldschoon is, en mat blijft tot op het punt dat de lippen van fluween lijken. Hij is echt heel erg mooi, en ondanks dat ik matte rode lippenstiften van duurdere merken heb, draag ik deze net zo graag. Het ligt dus niet aan de prijs, goedkope producten kunnen ook mega goed zijn en essence bewijst dit maar weer eens met deze beeldschone lip creams die geen glanzend effect hebben en voor mij een stuk volwassener ogen dan glans.
essence matte lip cream .jpg

Beide varianten, zowel de nieuwe als de oude ruiken heerlijk naar karamel, iets waar je wel van moet houden, want het ruikt echt mierzoet. De matte producten plakken helemaal niet en voelen heerlijk zacht aan op de lippen. Ook smeren ze heel goed uit al heb ik wel gemerkt dat de nieuwe “matte gloss” (oxymoron much?) een stuk vloeibaarder zijn en daarmee ook sneller uitsmeren, maar ook snelle afgeven. Ook is het sponsapplicatortje in de nieuwe, grote creams is groter, waardoor hij net wat minder nauwkeurig werkt dan zijn kortere voorganger. Al met al, leuk dat er in de nieuwe verpakking meer product zit, maar de oude is qua kwaliteit toch net wat beter geweest. Ik zeg – volgend jaar weer teruggaan naar de oude versie essence! Dat betekent trouwens dat ik de Silky Red niet ga gebruiken, want is en hij blijft wel erg mooi. Liefde voor matte lipproducten! ❤
IMG_6851

Te koop in Kruidvat en Trekpleister voor 2.39.

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    John
    19/12/2016 at 08:35

    Hi there. Merely desired to question an instant dilemma.

  • Leave a Reply