Beauty Make-up Review

KIKO Primer & Poeder Review

Een tijdje terug ging ik helemaal los bij KIKO waar ik deze lipsticks en blushes vond, maar kocht er ook een primer voor mijn gezicht en een matterende, witte poeder. Vandaag laat ik ook deze zien en vertel wat ik er van vind, nu ik het zo’n maand lang heb getest.
kiko primer & poeder
Een primer en een poeder zijn de eerste en laatste stap van een uitgebreide foundation routine, en zorgen er voor dat de foundation zich beter aan de huid hecht, en veel langer goed blijft zitten. Het is misschien wat veel voor elke dag, afhankelijk van hoe je het aanbrengt, maar voor lange dagen, feestjes, en met name fotografie zijn ze meer dan handig. Ik ging er mee aan de slag: na het wassen en verzorgen van mijn gezicht bracht ik de Mat Base Corrector aan, die geurloos is, in een praktische en hygiënische tube met een kleine opening zit, en er als een wat dikkere zalfje uitziet.

 

Wat KIKO zelf over het product zegt: 

Matterende gezichtsprimer, ideaal voor de gemengde tot zeer vette huid die gaat glimmen in de loop van de dag.

De speciale formule in gel, die voor 97% bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is verrijkt met een talgabsorberend plantaardig bestanddeel, maakt de huid onmiddellijk mat en maakt de verwijde poriën minder zichtbaar.

Mat Base Corrector Primer is licht en wordt snel opgenomen. Het bereidt de huid voor op de make-up en geeft de hele dag een zeer comfortabel gevoel.

kiko primer review

Ik wil wel even de tijd nemen om de ingrediënten één voor één te benoemen, omdat ik regelmatig te horen krijg dat er vrouwen slecht reageren op primers, en met name puistjes krijgen. Het leek me daarom handig om hier dieper op in te gaan en uitleg te bieden voor waarom dit het geval zou kunnen zijn.

kiko primer ingrediënten

Wanneer ik naar de ingrediënten kijk valt op dat er naast water, veel magnesium aluminum silicate in het product zit, wat eigenlijk een witte kleisoort is, dat ik heel veel producten zit, en bij testen op dieren lichte irritaties vertoonde. Bij mensen is het nooit bewezen, maar er gaan verhalen rond dat er vrouwen zijn die er oa. puistjes van krijgen.
Daarnaast zit er phenoxyethanol in wat een olieachtige substantie heeft en als een mildere conserveermiddel dan parabenen gebruikt wordt. Helaas is ook dit een product waar veel over te doen is, gevoelige huidjes zouden ook hier slecht op reageren.
Dan hebben we nog de butylene glycol, wat een alcohol is, en op de lijst van veilige beauty ingrediënten staat. In deze matterende primer wordt het voornamelijk gebruikt om de overige producten goed met elkaar te vermengen, zodat je een goede en makkelijk uit te smeren crème krijgt.
Ethylhexylglycerin is een tweede conserveermiddel, dat ook redelijk nieuw is, en met name wordt gebruikt om het gebruik van parabenen te vermijden. Het ontwikkelen van allergische reacties is onwaarschijnlijk, omdat het in een hele kleine hoeveelheid wordt gebruikt, vandaar dat het wat verder op de ingrediëntenlijst genoteerd staat.
Verder zit er de extract van enantia chlorantha boomschors in, wat een plant is dat veelal in medicijnen gebruikt wordt, onder andere in het geneesmiddel voor malaria, maar nog steeds niet veilig is verklaars omdat het bij proefdieren extreem giftig bleek te zijn.
Oleanolic acid is een prima ingrediënt dat onder andere in olijfolie zit, en veel in voedsel en medicijnen gebruikt wordt. In cosmetica wordt het ook veel gebruikt, met name in anti-aging producten. Verder helpt het ook tegen roodheid en puistjes en zit het ook in veel acne producten. In deze primer wordt het gebruikt om de poriën minder te laten ogen.

 

 

Uiteindelijk is het dus wel mogelijk om van deze primer uitslag of puistjes te krijgen, en zou je er mee moeten oppassen wanneer je weet een gevoelige huid te hebben. Het is trouwens niet zo dat je huid door een primer “niet kan ademen” en er enkel daarom slecht op zou reageren, wat ook voor foundations en poeders geldt. Ook belangrijk te vermelden is dat de huidtypes die slecht op primers reageren over het algemeen net zo veel last van foundations en crèmes hebben, en je het uiteindelijk zelf zou moeten uitproberen, om tot een goed oordeel te komen. Verder is het natuurlijk ook niet zo dat je een primer elke dag moet gebruiken, dus is deze matterende basis van KIKO aan te raden voor speciale gelegenheden, en voor een prijs van 8,90 is het ook niet echt een grote hap uit je portemonnee.
kiko primer

Wanneer ik de primer aanbreng voelt hij is eerste instantie wat plekkerig aan, waardoor mijn foundation zich er goed op kan hechten, en ik met wat poeder als stap drie geen omkijk meer naar mijn make-up heb. Persoonlijk vind ik het een heel fijn product, ik ben dan ook zeker blij dat ik hem heb gekocht, maar zal hem niet elke dag dragen. Nier zozeer omdat ik bang ben voor reacties op mijn huid, maar ook omdat ik niet elke dag foundation draag.

 

 

Zo, en na een hele uitgebreide verhaal over de primer, ga ik gauw door met de Invisible Powder, en verklap het je maar meteen, ik ben een groot fan van witte poeders, omdat ze zo ontzettend goed bij mijn huid passen. Ik was al fan van die van essence, nu is het tijd voor een nieuwe variant.

kiko invisible powder
Wat KIKO zelf over het product zegt:

 

Matterende en fixerende poeder. 

Gaat het glimmen van de huid tegen en fixeert de make-up zonder de huid uit te drogen.

De zeer technologische formule bestaat uit bijna niet voelbare, transparante gemicroniseerde ronde poederdeeltjes die het gezicht onmiddellijk mat maken en de huid er perfect egaal uit laten zien en fluweelzacht doen aanvoelen. 

Omdat Invisible Powder transparant is, is het ook perfect om je make-up bij te werken in de loop van de dag.

IMG_1084
Zijn verpakking ziet er aan de leuk uit, het is van stevig, wit en strak plastic met een “poef” deksel, die je kunt gebruiken om het poeder aan te brengen. Verder ruikt de poeder nergens naar en is hij echt spierwit, wat je na het aanbrengen en uitvegen natuurlijk niet meer ziet.
De ingrediënten zijn redelijk simpel: silica, wordt heel veel in poeders gebruikt, is uit zichzelf wit en moet niet te veel ingeademd worden. Verder is het een stof dat heel veel in de natuur voorkomt, en ook in onze botten en organen terug te vinden is, maar het blijft wel een minerale ingrediënt. Het wordt veel in poeders gebruikt omdat het een ongelooflijke absorptie vermogen heeft en zweet en huidoliën goed weet op te vangen.
Aluminum starch octenylsuccinate is na veel speculatie en testen veilig verklaard, maar zou niet ik grote hoeveelheden gebruikt mogen worden. In cosmetica wordt tot wel 30 procent aluminum starch octenylsuccinate gebruikt, en dat is aan de (te) hoge kant.
Undecylenoyl glycine wordt als een van oorsprong natuurlijke (plantaardige) conserveermiddel in poeders gebruikt, ook weer om parabenen over te slaan.
Capryloyl glycine zit in heel veel anti-rimpel producten en is veilig verklaard voor gebruik op gezicht.

 

Waar KIKO geen grapjes over maakte is de zachtheid van zijn poeder. Ik ben werkelijk onder de indruk, toen ik hem uitprobeerde zag het er meteen mooi uit, maar het voelt zo ontzettend fluweelzacht aan op mijn huid aan, en het vult kleine oneffenheden op de huid zo goed aan, dit is echt heel goed gedaan. Natuurlijk kan ik je zo, via een blog niet uitleggen hoe zacht de poeder is, ik kan je wel aanraden om tijdens een bezoekje aan KIKO een tester mee te vragen, zodat je het zelf kunt ervaren. Verder kost de poeder wel wat meer dan die van essence, hij is namelijk bijna 12 euro, maar hij werkt dan ook stukken beter is daarmee naar mijn mening het geld meer dan waard.
kiko invisible powder

 

Beide producten doen goed wat ze beloven, voldoen ook aan mijn verwachtingen, zijn niet duur, maar wel erg fijn in gebruik. Aanraders!
kiko primer powder

Comments

comments

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    31/03/2015 at 09:27

    Wat een goede en uitgebreide review. Ik heb een prima indruk van het product gekregen zo. Bedankt!

  • Leave a Reply