Beauty Gezicht Home Review WIN

Groene Klei masker van de Tuinen

Dat ik graag in de Tuinen kom weet je als het goed is al. Dat ik er regelmatig nieuwe dingen ontdek die me blijven verbazen, dat is voor mij zelfs elke keer weer nieuws. Vandaag laat ik je mijn nieuwste ontdekking van de Tuinen zien en dat is niets minder dan deze Groene Klei masker, dat zelfs een award voor beste huidverzorging in ontvangt heeft mogen nemen.
clayfie

De groene klei masker heeft een niet al te spannende buitenkant, enigszins typerend voor de Tuinen. Lekker simpel en duidelijk. Verpakt in een knijptube van 50 ml en een grote dop is het de perfecte manier om een soortgelijke product te verpakken: even openmaken, product uitknijpen en weer dichtdoen – hygiënisch, maar ook praktisch.

groene klei de tuinen

Het is een masker dat speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere huid, omdat het door zijn ingrediënten een sterk reinigende werking heeft, en met name aan te raden is bij huidjes die last hebben van onzuiverheden. De masker dringt namelijk diep door in de poriën en maakt deze goed schoon, zodat nieuwe puistjes niet gevormd kunnen worden.

groene klei de tuinenMochten de puistjes al aanwezig zijn is het twee keer per week aanbrengen van deze masker voldoende om ze aan te pakken en dat heeft allemaal te maken met die ingrediënten waar deze masker bomvol mee zit.

de tuinen groene klei maskerHet eerste ingrediënt, waar deze masker grotendeels uit bestaat is Magnesium Aluminum Silicate wat een witte kleisoort is, dat sinds de oudheid gebruikt wordt om het gezicht te reinigen. Het is wel een minerale ingrediënt, dat de Tuinen uit een 60 meter diepe kleigroeve in Frankrijk haalt. Daarna wordt het in de heuvels van Provence door zon en warme wind gedroogd, waardoor het gehalte aan mineralen in de klei verhoogd wordt.

De droge klei wordt in stukken gehakt, vervoerd naar zijn plek van bestemming en wordt dat tot een poeder gemalen. Deze poeder wordt met water, ingrediënt nummer twee, vermengd, waardoor het een pasta wordt, en in feite de masker.

 

Glycerine wordt gebruikt om de masker wat zachter te maken, terwijl de citric acid, oftewel citroenzuur gebruikt wordt voor extra reiniging en het natuurlijk conserveren van een product waar water in zit.
Het masker is verder aangevuld met Tea Tree olie, wat al een tijdje erg populair is op het gebied van reiniging en acne bestrijding, en lavendelolie dat ook erg reinigend en ontsmettend werkt. Sodium Levulinate en Sodium Anisate zijn natuurlijke conserveer en geurmiddelen, linalool is een natuurlijke alcohol dat van nature in bloemen voorkomt en dus ook lekker ruikt, en limonene is een kleurloze vloeistof met een zoete citrusgeur, dat als een natuurlijke geurstof gebruikt wordt.

 

de  tuinen CLAYFIE

Het masker is erg fijn te gebruiken op jonge of onzuivere huidjes, zelf pak ik hem graag wanneer mijn hormonen opspelen, of wanneer ik languit in bad lig en een moment voor mezelf heb. Mijn huid wordt extreem schoon, maar voelt niet trekkerig of geïrriteerd aan, iets wat ik met andere maskers wel ervaar. Kortom, een super maskertje, dat terecht een award in ontvangst heeft mogen nemen.

 

De Tuinen zelf is ook erg blij met het binnenslepen van de award voor huidverzorging en viert dit op een erg eigentijdse manier, waar we allemaal aan mee kunnen doen. Het enige wat je hoeft te doen is zelf een Groene Klei masker van De Tuinen aan te schaffen – en laat die nou net in de aanbieding zijn. Je koopt hem in de winkel of via de webshop voor maar €3.99. Upload daarna een foto van jezelf met de masker op via de Facebook pagina van De Tuinen en maak kans op een goed gevulde beautypakket ter waarde van €150,-
Screen shot 2014-09-03 at 9.33.39 PMScreen shot 2014-09-03 at 9.38.20 PM

 

 

Lijkt de masker je wat, doe je mee met de winactie en hou je net als ik van De Tuinen?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply