Beauty Haar Home Review

Een HEL genaamd “Lush Henna”

Waar zal ik beginnen? Mijn blog is uit een erg persoonlijk oogpunt geschreven, maar de producten die ik bespreek probeer ik wel zo objectief mogelijk te beschrijven en zo duidelijk als ik kan uit te leggen wat ik van een product vind, en of ik het je überhaupt zou aanraden. Vaak kies ik er echter voor om een product waar ik niks goeds over kan vertellen helemaal weg te laten van de site, omdat ik hier geen negatieve vibes achter wens te laten. Trendy Mommy is tenslotte een feel good site, en dat wil ik graag zo houden. Echter, na het uitproberen van de henna haarkleuring van Lush heb ik zo lopen stressen en is dit helmaal geen positieve blogpost, maar wellicht kun je leedvermaak waarderen en zal je dit glimlachend lezen. Zo achteraf gezien vind ik het zelf ook best komisch namelijk.
lush henna

Haarkleuring, mijn go to verf is de mahoniebruine variant van de Hema, die ik even snel in elkaar schud, op mijn hoofd aanbreng en mijn grijze haren weer een tijdje camoufleer. Nou kreeg ik al een paar keer de vraag van een aantal van jullie waarom ik niet voor een natuurlijke haarkleuring ga, vooral omdat ik regelmatig natuurlijke producten en voordelen bespreek. Een terechte vraag, henna wordt ook duizenden jaren als haarkleuring gebruikt en bestaat volledig uit planten, waarom doe ik dan chemisch spul op mijn hoofd? Ik ging op zoek naar goede henna en kwam al gauw bij één van mijn favoriete winkels – Lush – uit. Zij verkopen henna haarkleuring in vier verschillende tinten: Bruin, zwart, rood en roodbruin, dat me aan de mahoniebruine kleur van de Hema deed denken. Ik kocht deze dan ook enthousiast en ging er mee aan de slag.
IMG_0851

Het is een stevige blok, dat vol henna, maar ook cacaoboter zit, en verder verrijkt is met koffie, mos, citroen, en kruidnagel. Ik kreeg er ook handschoenen bij waar ik erg blij mee was, omdat ik dacht, “goh, dat is aardig van Lush, ze willen je handen voor verkleuring beschermen.”
IMG_0854

Ik volgde de gebruiksaanwijzing en probeerde de henna met kokend water tot een papje te mengen, wat een stuk moeilijker bleek dan ik had verwacht. Zo’n stevige blok lijkt meer op een baksteen dan henna en cacaopoeder, en ik was ruim twintig minuten bezig om dat kreng fijn te krijgen. Het schoot nauwelijks op, en ik goot er steeds heet water bij om het zachter te krijgen, waarna ik met een vork ging schrapen om het los te krijgen. Het was hard zwoegen en zweet droop langs mijn voorhoofd, en tegen het einde vielen kruimels harde henna in de pap die ik had gemaakt, dus was ik nog twintig minuten bezig om ook deze klein te krijgen, om zo een egale prut te maken, een beetje ter dikte van babyvoeding. Wel bleef ik er kokend water bij schenken, maar steeds een scheutje, omdat ik wist dat een te waterig product alleen voor extra geknoei zou zorgen en ik eigenlijk niet wist of de henna daarna nog zou werken. Ruim 40 minuten later ging ik naar de badkamer, om eindelijk mijn haar te verven, wetend dat ik mijn goedkope Hema spul inmiddels al aan het uitspoelen zou zijn. Afijn. Oude kleding aan, donkere handdoeken, badmatjes voor de zekerheid uit de weg geschoven en haar uitgeborsteld – ging ik eindelijk mijn haar verven.
IMG_0856

Ik kon hier geen foto’s van nemen omdat ik met handschoenen aan langzaam klodders henna pap op mijn hoofd deed, maar het voelde in eerste instantie lekker aan. Warme henna op je hoofd, niet verkeerd. Ik begon het langzaam in te masseren, denkend dat het een hoofdmassage zou worden, maar dat bleek niet het geval. De hennamassa bleek zo korrelig, stug, en dik dat het geen kant op ging. Ik moest dus meer aanbrengen, wat ik daarna ook deed, maar ook dat ging niet helemaal soepel. Ik dacht er nog aan om er crèmespoeling bij te doen, maar durfde het niet aan omdat ik geen ervaring met henna had.
henna haar lush caca marron

Zei ik al dat het niet soepel ging? Het werd steeds slechter en slechter, ik knoeide aan alle kanten en de henna modder dat al op mijn hoofd zat begon ook aan alle kanten uit te vallen, waardoor er vieze, poepkleurige druppels in mijn badkamer rondvlogen en overal neerkwamen. Ik ging steeds meer stressen en probeerde mijn haar ook in de lengte van henna te voorzien, zodat ik er gauw klaar mee zou zijn, wat natuurlijk in nog meer geknoei en spetters en klodders resulteerde. Bovendien was het probleem van stugge hennamodder nog steeds aanwezig, en kreeg in mijn haar niet overal van kleur voorzien, wat ik ook deed, hoeveel ik ook aanbracht en uitsmeerde, ik bleef droge plekken haar tegenkomen. Wat een ramp, hoe zou dit later als het uitgespoeld is uitzien? Zou ik tijgerstrepen op mijn hoofd hebben? Oh help.
IMG_0994

Klodders henna modder bleven van mijn kop afglijden en op mijn kleren terechtkomen, en ik was het zat. Ik wikkelde mijn hoofd met een oude boodschappentasje in en probeerde mezelf schoon te krijgen. Dit ging absoluut niet, waar ik ook keek waren er grote spetters henna, en ik trok mijn kleren maar uit en gooide ze in de wasmachine. Bij het uitkleden zag ik pas hoe erg het was en alsof dat allemaal niet genoeg leed was, begonnen droge hennakorrels alle kanten op te schieten. Verder zat er ook koffie in de henna en ook deze vloog alle kanten op, waardoor mijn badkamer er als een vieze modderpoel uitzag. Het werd steeds erger en erger, en ik deed mijn best om het snel schoon te krijgen voordat het vlekken achterliet. Je begrijpt inmiddels wel dat ik dit naakt met een zakje op mijn hoofd deed. Al schrobbend hoopte ik dat de vlekken er uit gingen, toen de deurbel ging en de postbode met pakketjes voor de deur stond. Ik bleef verstijfd stilstaan en hoopte dat hij me niet heeft gehoord, zodat hij mijn post bij de buren ging afzetten. Pfew. Inmiddels staat een bosje bloemen op mijn boodschappenlijst, want mijn arme buurvrouw blijft mijn post aannemen.
IMG_0992

IMG_0995

Een eeuwigheid later was de badkamer schoon en besloot ik dat het tijd was om de henna uit te spoelen, aangezien ik er helemaal klaar mee was. Opnieuw ging het verre van soepel. Heb je weleens koffie uit je haar geprobeerd te wassen? Nee? Houden zo, want het is onmogelijk! Ok, ik heb wel veel en dik haar, maar ik hing serieus een uur boven mijn badkuip, met de douchekop boven me, in de ijdele hoop al dat koffiedik uit mijn haar te krijgen. Toen ik van de kramp in mijn nek en zij niet meer ondersteboven kon hangen gaf ik het maar op en kapte er mee. Ik was er werkelijk van overtuigd dat ik al dat modder en koffie nooit meer uit mijn haar zou krijgen. Toen mijn haar een uur later droog was merkte ik dat de koffiekorrels er niet alleen als luizen op mijn hoofd uitzagen, maar ze ook van mijn hoofd sprongen en ik een spoor van koffie achterliet, overal waar ik liep. Tijd voor nog een keer haar wassen dan maar. Toen ik de badkamer inliep moest ik bijna huilen.
IMG_1008
Het putje zat verstopt, wat achteraf, gezien de dikte van henna modder dat van mijn hoofd kwam, eigenlijk heel logisch is, maar ik kon het even niet aan. Ik ging op de wc zitten om moed bij elkaar te rapen en mijn badkuip te gaan ontstoppen. Inmiddels was ik al ruim 4 uur bezig met haar verven en was ik echt niet blij meer. Na mijn badkuip van al dat drab te hebben gered ging ik maar onder de douche staan, aangezien ik tijdens mijn “henna ervaring” al een liter zweet had geproduceerd. Ik was ook gewoon moe en had spierpijn, nekpijn, rugpijn, en probeerde in slow motion mijn haar weer eens te wassen. Uiteindelijk bleek de afwisseling tussen shampoo en conditioner, en weer shampoo en weer conditioner te werken en zag ik langzaam koffie langs mijn lichaam glijden. Na een half uur onder de douche was ik schoon. Eindelijk!
IMG_1007

Maar de restjes van de helse henna van Lush gaven niet op, en zat mijn badkuip onder…mos! Wat de logica achter mos in haarverf is weet ik ook niet, er zal vast een “heerlijke” verklaring van Lush vandaan komen, maar ik moest wel met groene aanslag reiniger, dat bedoeld is voor friggin tuintegels, mijn zielige, gore badkuip schoonmaken. Toen ook dat klaar was wist ik het zeker: Ik ga nooit meer de henna van Lush kopen. Echt – Never, ever, ever.
IMG_1011

Nou vraag jij je vast af, maar je haar dan, hoe ziet die er uit? Nou ja, het is niet mahoniebruin, het is gewoon wat meer oranje geworden. En de grijze haren? Die zijn nog steeds gewoon grijs. Yaay :/ Zo’n blok is trouwens niet bepaald goedkoop, ik rekende er iets meer dan 15 euro voor, maar de hoeveelheid water dat ik heb opgemaakt om mijn kleding, badkamer, haar en lichaam weer schoon te maken is belachelijk, en naast erg milieubelastend ook belastend voor mijn portemonnee! Dus of een natuurlijke oplossing altijd beter is? Ik weet het niet. Maar al brand ik alle haren van mijn hoofd er af, volgende keer pak ik gewoon mijn goedkope chemische Hema kitje. Doei!
haar

Ook kreeg ik die dag de semi-sarcastische vraag van mijn vriend: “Is dit dé dag waarop jij, met je oneindige liefde voor Lush, eindelijk iets negatiefs over ze gaat zeggen?” Het antwoord is, zoals je hebt kunnen lezen: JA! Ik heb de meest verschrikkelijke product van Lush geprobeerd en ik weet dat ik het van mijn leven lang niet meer ga kopen, wat ik trouwens niet voor de gewone henna kan zeggen, deze werkt vaak prima, ik heb Arabische vriendinnen die het regelmatig gebruiken en ook mijn tante zweert er bij. Maar ik, ik pak lekker weer mijn favoriete verf van de Hema, dat deze week ook nog in de aanbieding is, 1+1 gratis! Ik ga dan ook genoeg verf inslaan om de helse henna blok van Lush snel te vergeten.

Comments

comments

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Maartje
  25/02/2015 at 09:11

  Alhoewel ik het eigenlijk heel grappig vond om het te lezen, lijkt het me echt ’n nachtmerrie zoiets! Vreselijk zeg! En dat dan de postbode ook nog eens moet aanbellen! Grr. Ik zou gek geworden zijn en had misschien al m’n haren wel afgeknipt! Je beschrijft het echt heel levendig en leuk, kon de wanhoop voelen hihi! Idd gewoon bij je Hema verf blijven. Je kunt tenminste zeggen dat je het geprobeert hebt! 😉 xx

 • Reply
  Frederique
  25/02/2015 at 11:22

  Wat dapper dat je dit deelt! Ik verf zelf nooit mn haar, maar als ik eraan zou beginnen, dan weet ik nu welke winkel ik hiervoor moet mijden.. Jeetje, mina, stom spul!
  x Frederique
  http://fablefrique.com

 • Reply
  Mirne
  25/02/2015 at 11:43

  Haha, wel hilarisch op te lezen! Ik heb ook wel eens over dit product getwijfeld, maar vond de zwart niet zwart genoeg, Blij dat ik dit niet geprobeerd heb!

 • Reply
  About Beauty and Fashion
  25/02/2015 at 12:47

  Oooh dit is echt erg! Een poosje terug wilde ik de henna kleuring van Lush ook graag proberen. Toch op advies van mijn moeder het niet gedaan aangezien ik nogal vaak allergische reacties op dingen krijg en henna een van de ingrediënten is waar mensen extreem op kunnen reageren. Uiteindelijk ben ik gegaan voor een pakketje van Schwarzkopf die 2 maanden zou blijven zitten. De kleur was echt super en het werkte heel gemakkelijk. Helaas vervaagt de kleur vrij snel, maar het idee was leuk. Dan kies ik denk ik toch liever voor de kleuring van Schwarzkopf dan de henna blokken van Lush als ik het zo lees. Wat een troep, en wat een stress! x

 • Reply
  Barbara Besem
  25/02/2015 at 12:56

  Wat een drama!! Dit kost je alleen maar geld… Bizar dat Lush zo’n slecht product in schappen heeft liggen.. Ik zou er wel een melding van maken bij Lush.. Misschien kunnen ze je nog iets aanbieden.;P

  Ik heb wel enorm moeten lachen om je stuk;) Ontzettend leuk geschreven!

  Succes met je haar,

  Dikke tût Bar

 • Reply
  Nadine van Spanje
  25/02/2015 at 14:18

  Awww meid toch! Echt super naar dat dit gebeurd is, denk je goed te doen door een natuurlijk product te gebruiken, krijg je dit! Ik heb echt de neiging om gewoon nu naar je toe te komen en je haar voor je te gaan verven, echt zo jammer dit!

 • Reply
  Bianca
  25/02/2015 at 14:34

  Omg wat een verhaal zeg! Ik kan het me allemaal zo levendig voorstellen. Je badkuip ziet eruit als zo’n scene uit een horrorfilm waar ineens een hand uit dat vieze water tevoorschijn komt, brr :p Ik moet zeggen dat ik je haarkleur wel erg mooi vind met dat rode maar als de grijze haren niet eens bedekt zijn na urenlang gedoe, nee dankje :p

 • Reply
  Rougeuse
  25/02/2015 at 16:25

  Wat fijn dat ik jouw verhaal ben tegengekomen! Ik zat al een tijdje over na te denken om een wat andere kleur mijn haar aan te geven. Aangezien ik fan van Lush ben.., wilde ik wel een poging wagen(want idd veel mensen gebruiken henna). Fijn dat je ook alles op foto’s hebt vastgelegd!

  http://www.rougeuse.com

 • Reply
  Ruth
  25/02/2015 at 17:03

  Ik gebruik al jaren LUSH henna en het heeft mijn haar echt gered. Mijn haar is heel breekbaar en ik heb psoriasis op mijn hoofdhuid dus gewone haarkleuring of zelfs poeder henna (zitten soms nasties in) moet ik niet aan beginnen. Ik geef toe, het is een gedoe maar na een paar keer ben je het gewoon en vind je een manier die het beste bij je past. In de long run is veel beter voor haar dan de HEMA kleuring 🙂

 • Reply
  yasmine
  25/02/2015 at 19:23

  Ik heb de caca rouge geprobeerd 2 maanden geleden dat ging wel goed. Je zou de blokken ook in 6 moeten verdelen dat gaat een stuk makkelijker en dan naast het warme water nog marie au baine ofzo boven een pan moeten verwarmen. Ik had het 5uurtjes erin gelaten en alles ging wel goed. Er zaten wel een paar klodders erin, maar niet zo erg als bij jou denk ik. Ik doe geen chemische verf meer want mijn haar is heel erg beschadigd door de jaren heen. Dit was mijn eerste x henna ook. Mijn moeder had het in mijn haren gedaan en ik bij haar. Dat werkt ook beter denk ik, als je het door een ander laat doen 🙂

 • Reply
  Eilish
  25/02/2015 at 20:42

  Oh wauw, wat een hel! Maar leedvermaak was het zeker!

 • Reply
  Nicky
  25/02/2015 at 21:02

  Ik heb nog nooit mijn haar geverfd. En na dit te horen, denk ik dat ik er niet gauw aan zal beginnen!

 • Reply
  Chahrazad
  25/02/2015 at 22:20

  Haha awh! Wat een drama joh. Je kunt het best pure henna kopen. Een stuk goedkoper en ook veel beter. Ik neem altijd wanneer ik in Marokko ben verse henna mee. Het zijn gewoon hennabladen die ze dan malen. Ik doe het regelmatig in mijn haar en het is echt super! Ik voeg er een beetje lauw water bij en wat arganolie. Wie weet de volgende keer beter? Of dat je het alvast mixt? Want ik neem aan dat je nog een hoop over hebt?

  x

 • Reply
  Genjer
  15/05/2016 at 23:55

  Zelf kleur ik met gewone henna,echt pure henna poeder zonder ‘stiekeme’ metalen of andere middelen erin.(Echte henna is altijd rood!Andere kleuren maak je door echte pure indigo poeder van de indigoplant te mengen)(half/half is bruin gebruik dat als maatstaf voor je kleur)
  Ik ben kapster dus inzetten gaat me wat makkelijker af.Ik mix het met een beetje zuur (citroensap of azijn, en of wijn voor diep rode kleur) en de helft water of koffie.
  Gebruik geen heet water want hierbij gaan de goede stoffen voor een groot deel verloren. Dit zet ik neer op een warm plekje (boven mijn cv ketel),dit blijft 12 uur staan zodat de stoffen langzaam los komen.Ik doe een kap kleed aan,groot laken op de grond en breng dit aan,eerst in scheidingen op de hoofdhuid,dan richting de punten.Zorg dat je je papje niet te dik maakt en niet te dun.Door de warmte word het nog iets dunner en makkelijker smeerbaar.
  Dit laat ik minimaal 2 uur in maar het liefste 6 tot 8 uur.
  Wikkel je hoofd in huishoudfolie, doe extra handdoeken als tulband voor de warmte..(ik gebruik vaak oude lakens over mijn kussen en dekbed en ga ermee slapen,s’ochtends spring ik onder de douche en spoel het uit.
  Uitwassen inderdaad shampoo en restjes met conditioner. de jouwe was hardnekkig vanwege de cocos boter ect. Gewone henna spoel je makkelijker uit en laat minder troep achter.

  Mijn conclusie, je hebt helaas een nare ervaring meegemaakt, die je recht kunt zetten door henna op juiste manier een kans te geven (leuk samen met een vriendin)
  Het effect is enorm kwa kleur en diepte,je haar glanst als een spiegel en mijn poreuze voorheen lichtblonde (Ash kleurige)haren hebben nu een super gezonde sterke diep rood/paarse kleur die zo goed als niet meer vervaagd.Jammer dat ik geen foto kan posten want het resultaat is verbluffend.

 • Reply
  Marian
  10/11/2017 at 13:01

  Haha, wat een drama! Heel jammer voor je, maar wel grappig om te lezen. Ik denk inderdaad dat je het papje veel te dik hebt gemaakt.
  Ik doe altijd 1/3 (snijden met een broodmes) van het henna blok in een stenen kom au bain marie smelten en steeds een beetje heet water erbij tot vla dikte. Mijn hoofdhuid en oren smeer ik in met uierzalf. Badmatje uit de badkamer vervangen door kranten. Met handschoenen aan de modder op mn haar aanbrengen, daarna douchemuts erop en handdoek eroverheen. Het aanbrengen doe ik in mn (zwarte) ondergoed. Anderhalf uur in laten trekken, ondertussen de kranten opruimen en evt droge modderspetjes opzuigen met de stofzuiger. Daarna uitspoelen tijdens het douchen, en 2x wassen met shampoo. Totaal 2x 15 minuten werk en het resultaat is prachtig roodbruin haar, dat niet afgeeft tijdens wassen, zwemmen of sauna. Het vervaagt langzaam dus je ziet nauwelijks uitgroei. Ik vind het fantastisch spul! En helemaal niet duur, omdat ik 3x met 1 blok kan doen (mijn haar is tot net boven mijn schouders).
  Er zitten trouwens geen metaalzouten in, dat is het component wat vaak voor allergische reacties zorgt bij goedkope henna tatoeages in het buitenland.

 • Reply
  Kees de Vries
  25/05/2018 at 09:37

  Goed ik ben een man en heb Ik heb vorige week voor het eerst henna brownies gekocht omdat mn haar begon dunner te worden en af te breken van die chemische troep.Ik heb de blokjes verwarmd en geprakt beetje water bijgevoegd en er een warm papje van gemaakt en door mn haar gesmeerd , maar de teringzooi die jij er van gemaakt hebt is mij niet gelukt hoor haha en ja ik kan ook foto,s maken voordat ik de henna even heb weggespoeld met water.Leuk verhaal dat wel maar niet erg realistisch.Ik heb dan wel geen henna van lush gekocht maar van het het instituuthaarengezonheid .En het resultaat is erg goed zelfs voor de eerste keer voor mij geen chemische haarverf meer groet Kees

 • Reply
  pien
  01/02/2019 at 12:30

  hi beste mammas,

  erg gelachen om de blog! zo begon ik 20 jaar geleden met Henna te emmeren.. huh.. maar graag deel ik wat tips van een hippie: 1 Henna is echt geweldig voor je haar! blijft super mooi ook bij lang haar. dus zo zonde zijn als jullie afknappen. die van Lush is ook heel mooi, maar gebruik ik af en toe om mijn hele haar op te frissen en tussendoor met goedkope henna poeder (zwart en mahonie micen) uit zon indiaas winkeltje. ok hier de tips:
  1. breek het henna blok in stukjes en doe ze in zon glazen wekpot met deksel (ikea). doe er wat kokend water op zodat het onderstaat. deksels erop met On metalen klem en schudden en wat met rust laten. met een eetlepel af en toe de blokken wat kleier maken. ik doe er dan zwarte hete thee bij en wachten en af en toe roeren tot het een papje wordt. zo lukt het echt wel en geen troep!
  2. je gezicht en nek met vaseline ev insmeren maar hieft niet echt. poederveije handschoenen aan
  3. bij je bad klaar leggen: oude handdoek op de grond voor als je eruit stapt, badmuts ( toch nog naar de Hema!) en wc eend of die goedkopere van lidl.
  4 als je een douche bij je bad hebt, gewoon in je bad( bloot) je haar insmeren met de henna. kan je je hoofd naar beneden houden en alleen je bad wordt een troep, niet de rest.
  5. je haar in een wrong op je hoofd en badmuts erop. of gewone oude zwarte must (in de winter kan je dan ook gewoon boodschappen doen, niemand die het ziet.
  6. bad gelijk goed schoonmaken ev met wc eend. die haalt het vette van de henna eraf
  7. lekker gaan netflixen ofzo
  8. na 2 of 3 uur uitwassen in bad zonder zeep. de henna blijft dan nog even doorwerken, pas na 24 uur met shampoo.
  het is ff wat gedie, maar zi hoe je je badkamer makkelijk schoon en geen chemicalien in je haar of huid.
  succes! pien

 • Reply
  thea
  23/04/2019 at 16:36

  ik ben heel blij met uw bericht,stond op het punt deze rotzooi te kopen, maar ben heel erg geschrokken van al die foto’s die mocht bewonderen,BEDANK, BEDANKT, BEDANKT.
  Waar kan echte en goede Henna kopen ?

 • Reply
  Maria
  18/04/2020 at 17:22

  Weer een voorbeeld hoe slecht voorbereiden, niet eerst online andermans ervaringen lezen, Lush’s eigen website raadplegen,etc, kan leiden tot een slechte ervaring. Erger nog, het leidt tot een volkomen onterecht afkraken van een prima product. Een beetje gezond verstand gebruiken had al een stuk gescheeld; wie gaat er nou een heel blok op z’n kant laten smelten, als meer dan 3/4 uit de pan steekt en dus niet verwarmd wordt. Ik zou een publieke verontschuldiging aan Lush schrijven, want dit domme gedoe heeft mensen weerhouden de henna te proberen. Het is goed spul en beslist geen ‘rotzooi’.
  Nogal gênant hoor.

 • Leave a Reply