Beauty DIY Home

DIY: Masker tegen mee-eters!

Vandaag laat ik een super makkelijk en super goedkoop maskertje zien, dat korte metten met lelijke (zwarte) mee-eters maakt. Helemaal geweldig: je hebt maar één ingrediënt nodig, die je vast en zeker in huis hebt.

Toen ik rondneuzend op het internet dit maskertje tegenkwam had ik, zoals altijd, wel mijn twijfels, het zou toch niet ZO makkelijk kunnen zijn? Ik besloot het uit te proberen en ik ben om. Dit is geweldig!

Wat is het magische product waar ik het over heb?
Eiwit!
Huh? Eiwit?
JA, eiwit!

Ken je de neusstrips die je bij de drogist kunt halen? Je plakt een stripje op je neus en als het droog is trek je het voorzichtig van je neus en zie je van-alles op de strip staan? Je hebt de strips trouwens ook voor de kin en neus.

Eiwit doet in principe hetzelfde, wanneer je het op je gezicht doet droogt het op en kan het alle viezigheid met zich meenemen.

Wat heb je nodig?
Uiteraard een ei.
Daarnaast een kommetje, een kwastje om het mee op je gezicht aan te brengen en een tissue.
IMG_7281

Wat doe je?

Het eigeel gebruik je niet, dus deze haal je weg. Gebruik het voor een haarmasker of geef het aan je huisdier. (Mijn hond eet regelmatig rauw eigeel, het is goed voor haar vacht)
IMG_7283
Smeer met een (foundation)kwast lekker veel eiwit op je gezicht.
IMG_7286
Persoonlijk vind ik dit een heerlijk gevoel! Het ruikt nergens naar, het is niet vies, het prikt niet, maar is heerlijk zacht en een echte streling voor je huid. Ik neem er dan ook echt de tijd voor en smeer lekker lang en uigebreid. Het liefst zo veel mogelijk laagjes eiwit. Hou er rekening mee dat wanneer je ei uit de koelkast komt het wat koud kan aanvoelen. Dit kan in de zomer fijn zijn, maar ik liet mijn ei eerst op kamertemperatuur komen.
IMG_7300Wanneer de huid helemaal nat is van eiwit pak je er een tissue bij. Heb je een tissue met 4 lagen? Trek de laagjes uit elkaar en gebruik er maximaal twee. De tissue moet namelijk helemaal nat zijn en als deze te dik is lukt het niet zo goed.

Zelf heb ik papiervellen voor huidmaskers, dus heb deze gebruikt. Ik heb ze ooit besteld in een Chinese webshop, dus zijn ze eigenlijk te klein voor mijn gezicht, maar moeten toch opgemaakt worden 😉 Na een vel op mijn gezicht gedaan te hebben deed ik er nog wat eiwit overheen, om het helemaal met eiwit te doorweken.
IMG_7309

Volgende stap is het leukst: wacht tot het droog is. Kijk een serie of neem een power-nap van een half uurtje. Zorg in ieder geval dat het helemaal droog is, voordat je het er af gaat halen. Je zal merken dat je huid wat trekkeriger wordt naarmate het opdroogt, dit is de bedoeling!

Wanneer je huid en tissue helemaal opgedroogd zijn en wat harder aanvoelen is het tijd om de tissue voorzichtig van je gezicht te halen. Doordat eiwit geen lucht heeft doorgelaten en goed hecht heeft het al je poriën bedekt en is alle viezigheid aan de eiwit blijven plakken. Bij het voorzichtig lostrekken van de tissue zul je al deze viezigheid zien zitten, net als wanneer je neusstrips gebruikt. Ik heb hier maar geen foto van genomen, dat kun je wel begrijpen 🙂

IMG_7322

Vervolgens was je je gezicht met warm water en tot slot met koud water. Koud water sluit je poriën, waardoor deze minder snel weel vol zullen raken. Daarnaast ziet je gezicht er gezonder uit zonder al die gaatjes en heb je helemaal geen schadelijke, chemische, onbekende of prijzige producten gebruikt. Helemaal fijn: na het wassen voelt je huid net wat strakker, alsof je een mini-facelift hebt gehad, is het gladder en zachter. Alleen met ei en water!

Heb je onzuiverheden of lelijke zwarte mee-eters? Probeer deze DIY absoluut, je zal echt niet teleurgesteld zijn. Bovendien heb je aan één eiwit genoeg voor meerdere gezichten, dus doe het met je vriendinnen, zussen, moeder, dochter of buurvrouw. Whatever. Maak er een feestje van, net als in de reclame van toen de neusstrips pas uitkwamen!

Laat je me weten als je het hebt uitgeprobeerd?

Comments

comments

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Chantal
  27/03/2013 at 09:49

  Klinkt als een fijne DIY

 • Reply
  Stell
  27/03/2013 at 16:48

  Wauw klinkt fijn, ik heb regelmatig last van acne en mee-eters dus dit is net wat voor mij! 🙂

 • Reply
  Bori
  28/03/2013 at 14:27

  Er staat dat je het eigeel kan gebruiken voor een haarmasker, maar als je op de link klikt, kom je bij een haarmasker met avocado en banaan!
  Heb de masker trouwens nu op, ben benieuwd! Tip voor de anderen: wel goed je foundationkwast uitspoelen daarna 😉

  • Reply
   Andrea
   28/03/2013 at 15:36

   Je kunt bij de haarmasker gewoon een eigeel in gooien 😉
   Kwasten moet je altijd goed omspoelen!

 • Reply
  Sasha
  09/07/2013 at 20:30

  Heb hem op!
  Liefs! xx

  • Reply
   Andrea
   23/07/2013 at 17:58

   en? huid helemaal opgeknapt? 🙂

 • Reply
  ghhu
  19/02/2014 at 15:40

  Slegt

  • Reply
   Andrea
   19/02/2014 at 15:51

   heb je het uitgeprobeerd?

 • Reply
  Shdn
  15/04/2014 at 17:57

  Mag je dit masker meer dan 1x per week gebruiken? Elke dag of is dat niet zo goed?

 • Reply
  Tine
  27/10/2014 at 15:13

  ik had geen maskertje en ik weet ook niet waar je dat haalt en daarom heb ik het me een doortekenpapier gedaan en het ging ook!!!

 • Reply
  Ennaxo
  19/11/2014 at 13:58

  Heb m nu op! Ben benieuwd zeg!

 • Reply
  Rosalie
  05/01/2015 at 02:44

  Dank je wel voor de tips!

 • Reply
  Steven
  06/12/2015 at 20:35

  Ik heb het masker nu op terwijl ik in bad zit.. Als tissue heb ik gewoon keukenrol genomen en de laagjes uit elkaar gehaald.. Ik had niet verwacht dat eiwit mijn gezicht zo hard zou doen opstijven, maar das een goed teken ! Als dit niet werkt ga ik dat masker met citroensap eens proberen.. Ik heb namelijk al mijn hele leven zwarte puntjes op mijn neus, niet erg zichtbaar maar voor mezelf wel.. Duimen

 • Reply
  Betsy
  07/08/2016 at 10:07

  Is er toevallig ook een veganistische diy variant van dit peel-off masker? Ik gebruik geen ei of honing of melk uit ethische overwegingen maar ik zou wel graag zo’n soortgelijk masker willen maken.

 • Reply
  S
  14/11/2016 at 17:43

  Het werkt echt, net gepobeerd. Fijn spul!!!

 • Reply
  Noa
  13/04/2017 at 13:51

  Ik heb het maskertje nu op maar ik weet niet hoelang het moet want mijn neus is al droog maar mijn kind nog niet terwijl ik de neus als laatste heb gedaan maar het voelt wel grappig om te hebben!! Super diy

 • Reply
  iemand
  22/05/2017 at 15:02

  Ik heb hem ook geprobeerd alleen toen ik ik hem eraf haalde, zat er helemaal geen viezigheid op mijn doekje! Ik weet niet of ik iets verkeerd heb gedaan of zo… Ik heb er alleen een klein beetje honing aan toegevoegd…

  • Reply
   Renatha
   02/11/2017 at 21:10

   Dat had je dus niet moeten doen!

 • Reply
  OK
  30/03/2019 at 14:30

  kan je ook een masker maken tegen puistjes.

 • Reply
  Acne patient
  08/06/2019 at 09:37

  Ik ga zeker dit masker eens proberen. Hopelijk kom ik eindelijk van die vervelende jeugdpuistjes af!

 • Reply
  Apotheek
  20/01/2020 at 10:19

  Mooie resultaten! Mijn mee-eters ergeren me ook echt! Hopelijk kan dit masker het wat meer dragelijk maken :)!

 • Leave a Reply