Beauty Home

DIY: Avocado/Banaan Haarmasker

Voor verzorging van lang haar is voeding erg belangrijk. Is je haar beschadigd, droog, pluizig en groeit het niet snel? Vandaag heb ik daar HET haarmasker voor van avocado, als de meest voedzame vrucht ooit en banaan die het hoofdingrediënt is van luxe shampoos waar beroemdheden honderden dollars voor betalen.
avocado-banana

 

Lees mee voor mijn ultieme haarmasker!

 

Ondanks dat ik zo mijn best doe om mijn haar te laten groeien ben ik genoodzaakt om er wat minder leuke dingen mee te doen. Verven bijvoorbeeld! Sinds ik mijn eerste grijze haar heb ontdekt ben ik als de dood om er nog meer te vinden, dus kleur ik mijn haar altijd een tikje donkerder dan het vanzelf al is. Maar dit verven heeft zijn gevolgen. Daarom ben ik regelmatig mijn haar aan het bijvoeden, met bijvoorbeeld deze zelfgemaakte masker.

 

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk voor je lichaam is, je huid, haar en nagels profiteren ontzettend van de vitamines die je etend binnenkrijgt, maar soms schiet het helaas tekort. Of het aan je dieet of haarbehandeling ligt, soms is je haar te droog, broos, pluizig en onhandelbaar. Vooral chemische haarbehandelingen zijn verschrikkelijk en is een masker je redder in nood.

 

Waarom? Omdat een masker direct voeding op je haar biedt en je niet hoeft te wachten tot je lichaam het opneemt en op je hoofd laat zien 🙂 Meteen resultaat dus!

 

Goed, het masker.

 

Ingrediënten:

een halve of hele avocado
een halve of hele banaan
wat olijfolie
scheutje honing, een eetlepel ongeveer

 

Je kunt hiervoor overrijpe avocado en banaan gebruiken, fruit dat je eigenlijk niet meer gaat eten. Het is zelfs beter dan te jonge vruchten. Afhankelijk van je haarlengte heb je een halve of een hele nodig, ik heb lekker veel gemaakt en hele gebruikt.
avocado

 

Wat doe je?

Prak je avocado en banaan en doe er een paar eetlepels olijfolie en honing bij. Pureer alles tot een gladde mengsel zodat deze je afvoer niet verstopt en je makkelijk je haar kunt wassen. Stukjes fruit spoelen namelijk niet zo snel uit 🙂

Deze mengsel smeer je op nat of droog haar, op droog haar blijft het beter zitten. Pak al je haar mee, zorg dat de mengsel overal goed tussenkomt en gebruik gewoon alles wat je maakt voor één behandeling. Wikkel je haar in en doe er een douchemuts of plastic zakje overheen.
Ga een kopje thee drinken, of Ellen kijken (zo doe ik het) en laat het minimaal een half uurtje zitten.
avocadew2

Ga daarna douchen en was je haar zoals gewoonlijk. Klaar!

 

Wat is er zo goed aan deze masker?

Allereerst avocado: dit is een echte beautyfood, er is geen andere vrucht ter wereld met zoveel vitamines en mineralen, maar het zijn vooral de B vitamines die je haar laten groeien. Daarnaast zit avocado bomvol goede vetten, doe ook goed voor je haar zijn: het hydrateert en voedt je haar als geen ander.
Dan de banaan: deze zit ook vol met vitamines, maar ook kaliums en vetten! Banaan vet? Ja! Het is dan ook een van de vruchten die tijdens strenge diëten niet gegeten wordt, maar dat is even niet belangrijk. Wat wel belangrijk is: ook banaan voedt je haar, brengt vocht in je haar en bestrijdt droge hoofdhuis en daarmee ook roos.
Olijfolie: olie is altijd goed voor droog haar, vooral een gezonde olie als olijfolie is een wondermiddel voor droog haar. Het voedt, hydrateert, maar zorgt ook voor de elasticiteit in je haar. Beschadigd, gebroken haar heeft hier dus erg veel aan.
Honing: Geeft natuurlijke glans aan je haar doordat het vocht aantrekt en vasthoudt. Vooral geverfde koppies kunnen honing regelmatig gebruiken.
haar

Nu je weet waarom deze masker zo goed is en wat je er van kunt verwachten heb ik nog een laatste tip voor je: Gooi de schil van je avocado niet weg, maar smeer je gezicht er mee in! De binnenkant heeft nog wel wat vruchtvlees, en aangezien avocado ook zo goed voor je huid is, kun je terwijl je je haarmasker ophebt ook een mini gezichtsmasker op laten zitten.
IMG_4786

Als laatst laat ik je nog even een paar foto’s van mijn haar nadat het gewassen is zien. Ik heb het niet geföhnd of gestyled, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om de glans, sterkte en volheid van mijn haar. Halleluyah!
haar2

TrendyMommy houdt van natuurlijke producten, jullie ook?

 

xoxo

Andrea

Comments

comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  eefje
  14/01/2013 at 12:49

  je haar ziet er echt stralend uit!
  maar wordt het ook zacht?

 • Reply
  Andrea
  14/01/2013 at 12:58

  het voelt ook echt super gezond!

  het wordt niet zo zacht als het met een gekochte masker zou worden, daar zitten heel veel chemische toevoegingen in, zoals siliconen.
  Maar wil je echt dat zachte, kun je een conditioner na het wassen gebruiken.
  Het is ook niet een masker om je haar zacht te maken, maar gezond 😉

 • Reply
  Vintagirie
  14/01/2013 at 20:53

  Wauw je haar ziet er echt shiny uit.

 • Reply
  Dorothy
  25/01/2013 at 17:09

  Hey hey andrea,

  je filmpjes zijn echt super leuk en ik vind het altijd heel leuk om naar te kijken!
  Alleen ik heb wel een tip voor je: probeer goed nederlands te typen.
  Want DE haarmasker is fout en DE hoofdingredient ook en dat moet HET zijn , als je professioneler wil overkomen zorg dan dat je goed de nederlandse taal beheerst.

  verder vind ik het super leuk om je filmpjes te zien en je haar ziet er in dit artikel echt super mooi en gezond uit!!

  Ga zo door!! greeetzz

  • Reply
   Andrea
   25/01/2013 at 17:32

   Hey Dorothy,

   Dank je!
   Het is inderdaad niet mijn moedertaal, dus foutjes zijn er, ik probeer ze te verbeteren wanneer ik ze zie, want ik irriteer me er anders aan!
   Je feedback is dan ook meer dan welkom, ik ga het gelijk aanpassen! Thanks!

   Groetjes,
   Andrea

 • Reply
  Ultieme Babyhap – Avocadopuree! |
  14/03/2013 at 02:24

  […] weg. Mochten ze te rijp zijn om te eten en bij het doorsnijden al bruin zijn, dan maak ik er een haarmasker van, waar mijn haar geweldig van gaat glanzen. Overgebleven pulp smeer ik ook op mijn […]

 • Reply
  DIY: Masker tegen mee-eters! | Beauty en Baby blog
  27/03/2013 at 00:08

  […] eigeel gebruik je niet, dus deze haal je weg. Gebruik het voor een haarmasker of geef het aan je huisdier. (Mijn hond eet regelmatig rauwe eigeel, het is goed voor haar […]

 • Reply
  Stéphanie B.
  09/08/2013 at 19:48

  woaw mooi haar heb jij! leuke foto’s en leuk recept. I like!

  • Reply
   Andrea
   10/08/2013 at 10:06

   Thanks ^^
   Het is echt een aanrader!

 • Reply
  DIY: Masker tegen mee-eters! | Andrea's beauty en baby blog
  11/09/2013 at 11:51

  […] eigeel gebruik je niet, dus deze haal je weg. Gebruik het voor een haarmasker of geef het aan je huisdier. (Mijn hond eet regelmatig rauwe eigeel, het is goed voor haar […]

 • Reply
  Avocadopuree - ultieme babyhap! | Mamaplaats
  20/09/2013 at 17:44

  […] weg. Mochten ze te rijp zijn om te eten en bij het doorsnijden al bruin zijn, dan maak ik er een haarmasker van, waar mijn haar geweldig van gaat glanzen. Overgebleven pulp smeer ik ook op mijn […]

 • Reply
  Ultieme Babyhap - Avocadopuree
  23/11/2015 at 11:33

  […] weg. Mochten ze te rijp zijn om te eten en bij het doorsnijden al bruin zijn, dan maak ik er een haarmasker van, waar mijn haar geweldig van gaat glanzen. Overgebleven pulp smeer ik ook op mijn […]

 • Leave a Reply