Beauty Home Review

Benefit They’re Real! Mascara – review

Als er iemand moeite heeft met mascara’s dan ben ik het wel. Vaak ben ik daarom ook schuw om een product dat met wimpers te maken heeft te reviewen, omdat ik weet dat het bij mij meestal niet goed uitpakt. Maar nu heb ik een mascara gescoord dat WEL de moeite waard is en zeker en plekje op mijn site verdient.
Kijk maar mee naar mijn ontdekking van Benefit’s They’re Real mascara:

benefit they're real
Deze mascara belooft net als alle mascara’s veel. Heel veel zelfs: langere, vollere, gekrulde, gesepareerde, gelifte, volumineuze, diepzwarte wimpers, zonder klonteren, afbrokkelen of afgeven. Bovendien is het een mascara dat niet uitdroogt en dat leek mij helemaal niet handig, aangezien ik mijn wimpers krul: natte mascara’s halen de krul er weer uit en mijn wimpers hanger er maar zielig bij. (zoals bijvoorbeeld deze)

 

Maar, na zoveel goede reviews over deze mascara besloot ik toch de knoop door te hakken en deze mascara in huis te halen. Gelukkig! Voordat ik er helemaal op in ga, check hier een voor en na foto:
benefit

Whaaaat?! Het lijkt wel een andere oog!

 

Ok, reviewen dan maar:
De mascara koop je in een donkere kartonnen verpakking, met wat beloftes, cijfers en uitleg. Wanneer je de mascara uit de verpakking haalt valt de kleur van verpakking op: een roze chroom-achtige, metallic mascara, dat zeker opvalt tussen mijn zwarte mascara’s. De speelse tekst erop geeft een vrolijk effect, maar doet je ook valse wimper effect verwachten.

benefit they're real!

They’re Real! met uitroepteken; geeft aan dat je wimpers met deze mascara zo geweldig worden en je aan anderen zal moeten uitleggen dat het niet om valse wimpers gaat, maar echt om die van jou. Zou dat aan het borsteltje liggen? Zou best kunnen! De korte, synthetische haartjes pakken zelfs de kortste wimpers mee, dus alle kleine, blonde en onzichtbare haartjes worden omgetoverd tot lange, geweldige wimpers. Aan de buitenkant van deze borsteltje zit echter een raar rond harig uitsteeksel dat je aan een bek van een onderwaterdier doet denken, maar is verrekt handig voor het meenemen van de haartjes in hoekjes waar je niet goed bij kunt.
benefit they're real

Dan naar mijn idee het belangrijkste van deze mascara: de formule, of samenstelling van de mascara zelf. Dus het zwarte spul dat in het potje zit. Meeste mascara’s zijn min of meer gelijk, grootste verschil zit hem in het kwastje, maar niet bij Benefit’s They’re Real! Naast dat het kwastje er anders uitziet is ook de inhoud niet iets wat ik eerder heb gezien. Het zwarte spul is niet vloeibaar, maar heel erg smeerbaar en rekbaar. De substantie doet me denken aan ruwe aardolie, of teer, maar absoluut niet aan mascara. Zelf vond ik dit zo bijzonder dat ik niet kon wachten om de mascara uit te proberen. Dus deed ik dat!

 

Eerst deed ik een laagje mascara op en wachtte het af. Tjah, het was plakkeriger dan een gewone mascara, maar ik had niet het idee dat mijn wimpers opeens gingen krullen. Nee, er gebeurde niks. Enigzins teleurgesteld probeerde ik nadat ik mascara op had gedaan mijn wimpers te krullen met een krultang en kreeg dit als resultaat:

mascara

Het zag er al wat beter uit, maar had niet het resultaat waar ik op had gehoopt. Omdat het geen goedkope mascara was en ik het anders besloot aan te pakken deed ik de mascara af, waste mijn gezicht en probeerde het de volgende ochtend opnieuw. Hier deed ik het net wat anders: ik krulde eerst mijn wimpers en deed toen pas mascara op. Dit zag er al meteen stukken beter uit:
benefit's they're real!

Wow! Niet alleen bleef de krul er in, maar mijn wimpers waren stukken langer, dikker en volop aanwezig. Heel mijn gezicht zag er opeens anders uit! Ik leek uitgerust, vrolijker en mijn ogen leken groter. Veel groter! Zelfs mijn lichtelijk hangende oogleden waren geen probleem voor deze mascara. De huid drukte mijn wimpers niet naar beneden, zelfs na een hele dag. Hieronder zie je heel goed wat ik bedoel: wat extra huid boven mijn oogleden, maar toch geweldige wimpers:
Benefit They're Real
Verder zie je maar één klontertje, die ik bij het aanbrengen over het hoofd had gezien, ik zag het pas toen ik ging fotograferen, maar er waren verder geen klonters, waar ik blij mee ben. Daarnaast had ik na een hele lange dag nergens op mijn gezicht spikkels afbrokkelende mascara, alles bleef netjes op zijn plaats zitten en ik moest erg wennen aan wimpers die tot aan mijn wenkbrauw reiken:
trendy mommyAl met al, na zelf mijn wimpers met een krultang lichtelijk gekruld te hebben en mezelf van één enkele laagje Benefit’s They’re Real te hebben voorzien ben ik tot de conclusie gekomen dat dit een geweldige mascara is. Hij doet vrijwel alles wat hij belooft en is inmiddels mijn favoriete mascara geworden. Enige minpunt is de verkrijgbaarheid, hij was vroeger in de Sephora te koop, maar wordt inmiddels alléén in Douglas verkocht voor zo’n 24 euro.

they're real benefit they're real reviewHelemaal blij met mijn mascara!

 

 

 

Wat vinden jullie er van? Kende je mascara al? Vind je 24 euro veel te duur voor een mascara?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Kiss & Make-up
  11/10/2013 at 13:48

  Da’s serieus wat krul, mooi!

 • Reply
  Faat
  12/10/2013 at 16:54

  prachtig effect! ben zo benieuwd naar deze mascara

 • Reply
  Jessa
  18/10/2013 at 10:41

  Ik heb een testertje van deze mascara gekregen bij de sephora in amerika afgelopen zomer en daar lieten ze mij zien bij een workshop dat je eerst naar beneden moet kijken en dan je wimpers aan de bovenkant moet borstelen met het mascara borsteltje en daarna op de normale manier, hiervan zien mijn wimpers er ook veel langer uit! Handige tip misschien 🙂

  • Reply
   Andrea
   18/10/2013 at 13:34

   Dat klopt helemaal!
   Thanks voor de tip!

   x

 • Reply
  Lonneke
  22/10/2013 at 10:09

  Wauw, echt heel mooi effect! Alleen zou ik zelf niet zo gauw zo’n dure mascara kopen!

  • Reply
   Andrea
   22/10/2013 at 10:14

   Heb ik begrip voor!

  Leave a Reply