Beauty Home Lifestyle

5 Beautytips bij griep!

Griepepidemie is een feit. We zijn bijna allemaal ziek en zwakjes; en als je ziek bent voel je je niet alléén slecht, meestal is het ook te zien aan je lichaam. Je bent bleek, hebt wallen onder je ogen, of een droge neus. Gelukkig kun je dat allemaal verdoezelen met een paar simpele trucjes! Vandaag deel ik mijn top 5 met je.


sick-lady

1. Moisturize, moisturize, moisturize!

Allereerst is het erg belangrijk om een vochtinbrengende crème te gebruiken. Als je ziek bent is de kans namelijk groot dat je last hebt van een droge huid, of minstens van droge plekken. Bij mij gaat het meestal om de huid rondom mijn neus. Gebruik daarom ook een vochtinbrengende crème dat vetter is dan je normale moisturizer, zodat hij zeker doeltreffend is.

Cream

 

2. Verminder de zwelling en wallen onder je ogen

Leg een extra kussen onder je hoofd bij het slapen. Dit is niet alleen handig bij verstopte luchtwegen, maar werkt ook goed tegen zwellingen onder je ogen. Omdat je hoofd hoger ligt stroomt het bloed naar beneden toe en blijft het niet in je gezicht zitten. Gebruik ook een vloeibare concealer onder je ogen, bij voorkeur eentje dat een tint lichter is dan je huid.

pillow

 

3. Maak je ogen groter

Om er wakker en alerter uit te zien, gebruik je een witte oogpotlood op je onderste wimperlijn. Het kan erg verleidelijk zijn om geen make-up te dragen als je ziek bent, maar soms is het gewoon noodzakelijk.

How-To-Make-Asian-Eyes-Look-Huge6

Gebruik ook geen paarse en rode tinten oogschaduw. Je wilt de roodheid verdoezelen, terwijl deze kleuren het juist nog opvallender maken. Kies liever voor warme aardtinten. Daarnaast moet je ook opletten met mascara. Gebruik zeker een waterproof variant, want je ogen kunnen erg waterig zijn.

Unknown

images4

 

 

4. Gebruik wat kleur

Door je gezicht weer een natuurlijke kleur te geven, zal je je ook beter voelen. Droge lippen vet je goed in, waar je naar wens lippenstift overheen kunt doen. Ook een crèmige lipgloss is een goede optie.

 

Breng ook wat blush en bronzer aan, maar let op de roodheid rondom je neus, deze kun je ook weer met consealer verbergen.

imagesUnknowne

 

5. Zorg dat je niet bleek bent!

Als je er bleker uitziet dan normaal, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Het lijkt misschien niet helemaal logisch, maar je moet een foundation of een goed dekkende BB cream gebruiken die een tint lichter is dan je normale teint. Dat is het ideale tegengewicht voor eventuele roodheid. Heb je geen last vaan roodheid, maar ben je te bleek, neem dan een net te donkere foundation en smeer dan ook goed je kaak, nek en oren in!
images2images3

 

Het beste is natuurlijk om gewoon thuis in je pyjama uit te zieken, maar soms zijn er nou eenmaal verplichtingen waar je niet omheen kunt. Hopelijk helpen deze 5 tips je om er toch op je best uit te zien!

Zo niet…Meld je dan maar ziek en blijf lekker thuis!
sick

xoxo

Andrea

Comments

comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Chantal
  03/02/2013 at 12:25

  Wat een handig artikel.

 • Reply
  Loulou
  03/02/2013 at 13:25

  Handige tips! Op dit moment heb ik het zo te pakken dat ik niet eens zin heb in make-up 🙁

  • Reply
   Andrea
   03/02/2013 at 15:26

   Ugh, ik ook, lig de hele dag al in bed met keel en buikpijn :/

   Beterschap!

 • Reply
  AreyouShir?
  03/02/2013 at 15:56

  Als ik goed verkouden ben zit er maar 1 ding op: lekker binnen blijven en aan mijn weerstand werken! Maar dit zijn wel handige tips als ik me even niet zo lekker voel of mijn dag niet heb. Ik gebruik vaak een felle lipkleur om de aandacht ergens anders naar toe te trekken dan de zakken onder mijn ogen 😉

  • Reply
   Andrea
   04/02/2013 at 17:08

   Slim!
   Ik ben nu ziek en heb nergens zin in, make-up ook niet! Ik smeer wel crème, omdat m’n huid droog is :/

 • Reply
  Darling.me.
  04/02/2013 at 16:51

  ik ben ook zieekkk :@@

  • Reply
   Andrea
   04/02/2013 at 17:04

   🙁 Beterschap

 • Reply
  chocoholic
  04/02/2013 at 16:52

  cool, dat van die witte eyeliner wist ik niet. Thanks !

  doeii

  • Reply
   Andrea
   04/02/2013 at 17:04

   U’re welcome! Daar doe ik het voor 😉

 • Reply
  wham-bam!
  04/02/2013 at 16:52

  LOL @ Heidi 😀

 • Leave a Reply