Baby Verzorging

VALENTINA IS TWEE – TIJD VOOR ZINDELIJKHEIDSTRAINING

Nu mijn dreumes officieel een peuter is en we zelfs een startdatum voor de peuterspeelzaal hebben wordt het tijd om aan andere grote stappen te denken, zoals zelfstandig naar de wc gaan. Het wordt buiten steeds warmer en dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Omdat kleintjes in de zomer minder kleding dragen wordt het aan en uitkleden een stuk sneller en kan ik haar tussendoor regelmatig op het potje zetten. Als het echt zomer is hoeven ze niet eens rompers te dragen en kunnen ze warme dagen in een t-shirt en een (luier)broekje doorbrengen. En dat is met zindelijkheidstraining echt handig.Net als met de oudste een aantal jaar terug ben ik ook nu van plan om haar na drinken een paar minuten rust te geven en haar daarna op het potje te zetten. Het potje staat er al en we hebben een aantal succesvolle pogingen gedaan om haar daar op te laten zitten. Maar nu is ze een beetje in de war met wat de bedoeling is en komt ze met een volle luier vertellen wat er aan de hand is. We moeten dus nog even oefenen.

Wie mijn vlogs kijkt weet dat Valentina altijd al druk is geweest, maar nu ze twee is en we nog een baby hebben is het tijd om het ons beiden makkelijker te maken. Het aan en uitkleden gebeurt al niet meer op een aankleedkussen, alleen luiers verschonen wel. Ze is het daar al lang niet meer mee eens en haar er op neerleggen is altijd een worsteling, dus ben ik blij als we uit de luiers zijn en het aankleedkussen weg kan. Ze is zo hard en snel aan het ontwikkelen dat ik het soms overweldigend vind hoe koppig ze is en hoe graag ze dingen zelf wil gaan doen en het aankleden is daar een duidelijk voorbeeld van.

Valentina maakt tijdens het spelen kennis met haar nieuwe luiers!

Daarom ben ik van plan om haar aankomende zomerdagen in luierbroekjes door te laten brengen, eveneens als haar zus toen. Het maakt de overstap naar onderbroekjes net wat logischer voor de kleintjes dus ook nu blijf ik trouw Pampers gebruiken en ga ik voor de nieuwe Pampers Premium Protection luierbroekjes. Dit zijn de zachtste Pampers luiers en zijn ontworpen voor bewegelijke baby’s die weg proberen te komen tijdens het verschonen, dus zijn ze ideaal voor baby’s vanaf ongeveer 8 maanden. En als Valentina iets is, dan is het wel bewegelijk, maar goed, het gaat mij toch meer om het gemak van een luier dat als een onderbroek werkt. De Pampers Premium Protection Pants* absorberen vocht trouwens heel goed en een kleintje blijft tot wel 12 uur lang droog. Maar mocht ze toch een volle luier produceren en ik haar liggend moet verschonen dan scheur in het broekje aan de zijkant los en verschoon ik haar net als een baby, iets wat Arie Boomsma in zijn dadvlog ook vertelt.

Hij heeft het over de #ZachtstePampersOoit en hoe hij de luiers voor zijn dochtertje gebruikt, wat voor mij natuurlijk zeer herkenbaar is. Arie’s dochter is even oud als Valentina, terwijl zijn zoontje even oud is als Viktor. Ook vertelt hij over het verschonen van een meisje en hoe anders het is als je opeens een jongen hebt, iets waar ik zelfs een hele blog over heb geschreven, dus ik weet precies wat hij bedoelt 🙂

Super zachte luiers met heel veel rek – net als katoen!

Maar, hoe top de luierbroekjes van Pampers ook zijn omdat ze zacht aanvoelen, praktisch zijn en goede ondersteuning naar zindelijkheidstraining bieden, hoop ik natuurlijk dat ik ze niet al te lang zal moeten gebruiken, want twee kinderen in luiers is veel werk. Dus als Valentina even meewerkt hoop ik dat zij tegen herfst luiervrij is en daarmee de hoofdstuk van baby Valentina afgesloten wordt. Bitterzoet is het wel.

 

*in samenwerking met Pampers

Comments

comments

You Might Also Like