Baby Verzorging

Otrivin Baby Aspirator – review

Met dit weer lijkt het alsof we allemaal ziek en snotterig zijn! Helaas weten baby’s en peuters nou niet hoe ze hun kleine neusje leeg moeten snuiten, waadoor ze met een volle neusje blijven zitten. Soms kunnen ze er niet van slapen en soms liggen ze heel zielig te snurken. Omdat ik mijn kindje dit wilde besparen heb ik na haar zoveelste verkoudheid meneer Google geraadpleegd, om te kijken hoe ik dat neusje toch leeg kan halen!
Je kunt in zo’n beetje elke babywinkel een neuspompje halen, wat ook ik heb gedaan, nog voordat de kleine geboren was. Helaas is in de praktijk gebleken dat deze nou niet zoveel doen: Neusje wordt niet helemaal leeg, meestal komt er helemaal niks uit, waarna je de pompje goed moet wassen voordat je hem weer wilt gaan gebruiken. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind deze pompjes nogal nutteloos.

Dit werkt bij mij dus niet

 

Daarom ben ik op zoek gegaan naar iets wat beter werkt. En ik heb het gevonden!

Handige koffertje

 

Online bestelde ik de Otrivin Baby Aspirator, die gelukkig de volgende dag in huis was! Ik ben er dan ook gelijk gebruik van gaan maken, en het werkt super. Met kleine moeite kan mijn kleine meisje weer normaal ademen.

Achterkant bewaarkoffertje – met gebruiksaanwijzing

 

Wat je krijgt is een plastic flacon met aan de onderkant een vervangbare dopje, voorzien van een filter om het opgezogen boel op te vangen.

Aspirator met neusdop

 

Aan de andere kant is de aspirator voorzien van een slangetje met aan het uiteinde een mondstukje.

Neusdopje

Mondstukje

 

Wat je doet is makkelijk:
Je plaatst het dopje aan de onderkant op de aspirator, doet hem voorzichtig in de neusgat van je baby en zuigt vervolgens aan de andere kant op het mondstukje. Kijk zelf maar wat ik bedoel:

Vervolgens haal je het dopje eraf en gooi je deze weg om verspreiding van virussen te voorkomen. Heel makkelijk! Deze zachte dopjes kun je trouwens los kopen, zodat je ze in de toekomst in huis hebt, mocht de kleine weer ziek worden.

Doosje met vervangende dopjes

Hygiënisch verpakte neusdopje

Filtertje uit het neusdopje

Ik kan dan ook niet anders dan positief zijn over deze handigheidje en raad hem dan ook elke jonge moeder aan!

*Edit, ik heb de Otrivin Baby aspirator online gekocht, mocht jij hem zelf ook willen hebben, ik heb hem bij Bol.com gevonden: http://www.bol.com/nl/p/otrivin-baby-aspirator/9200000005137683/

Comments

comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  MamavanL
  05/03/2013 at 17:28

  Wauw handig! Hier doet een ui onder het bed (Stinkt wel erg) het het beste! En soms gebruik ik een beetje LUUF. Maar dit apparaatje lijkt me ook echt een super ding! Misschien moet ik die maar eens aanschaffen!

  • Reply
   Andrea
   05/03/2013 at 17:37

   Ja, lekkere stinkende ui! Maar dat maakt de luchtwegen schoon, daarna helpt het aspirator de boel uit de neus te halen.

 • Reply
  Sandra
  26/03/2014 at 10:49

  Maar als je kindje behoorlijk verkouden is en je dit een paar keer per dag moet doen ben je wel snel door die dopjes heen lijkt mij…. Ik weet niet wat ze kosten, maar dan is zo’n pompje wel weer een stuk goedkoper.

  • Reply
   Andrea
   26/03/2014 at 10:58

   eerlijk gezegd gebruikte ik een dopje gedurende de hele dag, spoelde hem ook af met water. Het zijn toch haar bacteriën en wij waren toch al ziek in huis…

   persoonlijk vond ik zo’n pompje helemaal niks, terwijl ik hiermee haar hele neus leeg kon maken, zo duur zijn ze niet, paar eurootjes 😉

 • Reply
  generic_cialis
  08/09/2016 at 15:21

  Hello!
  generic cialis ,

 • Leave a Reply