Baby Koken Lifestyle

Kraamtraktatie – Oreo’s!

Wanneer je net een een nieuwe baby in huis hebt komen er mensen op kraambezoek, waarbij je ze mag trakteren. Je kunt natuurlijk voor de traditionele beschuit met muisjes gaan, maar, je kunt het eventueel ook anders aanpakken. Net zo makkelijk, wel stukken lekkerder! Of wanneer iemand in je omgeving zwanger is, kun jij dit voor ze klaarmaken, zodat de nieuwe mama helemaal niet in de keuken hoeft te staan!

Het enige wat je nodig hebt zijn Oreo koekjes en rolfondant. Deze kun je wit, roze of blauw nemen, wat jij wilt. Qua gereedschap heb je een deegroller en een mesje nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je ook wat poedersuiker bij de hand hebt, waar je de fondant op kunt uitrollen. 

Wat doe je?
Je wast je handen en legt je rolfondant, koekjes, deegroller, mesje en poedersuiker klaar; en zorgt er voor dat je werkoppervlak smetteloos schoon is. Dit is heel erg belangrijk, uiteraard voor de hygiëne, maar ook omdat je met lichte kleuren werkt, waar je elk kruimeltje op ziet!

Je kneedt je de rolfondant zacht en bestrooit de werktafel met een beetje poedersuiker. Dan doe je een bolletje fondant hier op, zodat je het met een deegroller mooi groot en dun kunt maken.

Wanneer je fondant uitgerold is doe je er een Oreo op, schat je in hoeveel je er nog omheen nodig hebt, en snijd je de teveel aan fondant weg. (deze kun je nog hergebruiken)

bovenkant en onderkant

Dan til je de fondant met het koekje van de werktafel en vouw je het om, zodat je aan de achterkant het koekje helemaal kunt instoppen. De achterkant, of onderkant, hoeft niet heel mooi te zijn, aangezien je het hierop gaat neerleggen, maar wees wel voorzichtig met het instoppen van je koekje, aangezien deze kruimelt. Deze kruimels zijn heel donker, dus je mag niet eerst het koekje en dan het fondant aanraken, zo zul je je fondant “vies” maken. Ook zijn het maar kruimels van de Oreo zelf, het ziet er niet zo leuk uit.

En dan is het, je traktatie is klaar! Hoe je het presenteert is helemaal aan jou, maar ik kan je vertellen dat ze op bijvoorbeeld een babyshower met andere lekkernijen ook heel leuk staan. Zo schattig!

YUM!

Comments

comments

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mystylehistory
  10/11/2012 at 16:54

  Wat een leuk idee! En lekker 🙂

  Liefs

 • Reply
  Linda
  10/11/2012 at 17:23

  Hey Hey,

  Ik had een vraagje, ik ben zelf ook een blog gestart en het schrijven van artikelen is natuurlijk heel leuk maar comments zijn ook leuk. Dus ik wou vragen of je het leuk vond om elkaars blogs een beetje in de gaten te houden en zo bij elkaar wat comments te plaatsen etc… zo blijft het ook leuk om te schrijven. Mijn blog is een persoonlijk blog over dingen die ik leuk vind om te doen, dingen die mij inspireren etc.. ik hoop dat je het wil checken, zo ja? dat zet ik je tussen mijn favorieten zodat ik dagelijks een kijkje kom nemen 🙂 Liefs Linda.

  PS: dit is de link naar mijn eigen blog. http://liindaslifestyle.blogspot.nl/

  • Reply
   Andrea
   10/11/2012 at 22:30

   tuurlijk meid!

   ja katten!! woohoo! 🙂

 • Reply
  Angelique
  10/11/2012 at 17:56

  Wat gaaf gedaan! 🙂

 • Leave a Reply