Baby Home Verzorging

HOW TO: Matras reinigen

OEPS, een plasje in bed, terwijl je net dacht dat ze helemaal zindelijk waren. Vaak zijn ze dat ook wel, maar is het nou net die stomme verkoudheid die ze doet vergeten dat in bed plassen niet de bedoeling is. En natuurlijk, het zal je maar net overkomen op het moment dat je geen matras beschermer neer hebt gelegd, met als gevolg: een natte matras. Het hoeft trouwens geen plas te zijn, kleine kinderen kunnen best vies zijn, dus ook overgeven in bed is niks nieuws. Maar ja, hoe maak je dat nou schoon? Vandaag laat ik je zien dat het een stuk makkelijker is dan je zou denken!
baby matras reinigen

Een paar weken terug plaatste ik een filmpje online waarin ik liet zien hoe makkelijk je zelf wasmiddel kunt maken (klik hier voor de link) Een belangrijke ingrediënt van deze wasmiddel was soda, die ik nog had liggen.

 

Daarvoor schreef ik nog een blogje over hoe zuiveringszout vocht en geurtjes opneemt en daarom geweldig is om een bank te reinigen waar de baby op heeft gespuugd. (klik hier voor de link)

matras reinigen

Nou had ik laatst een matrasje te reinigen en deed dat als volgt:
Ik strooide een handje soda en een handje baking powder, oftewel zuiveringszout, op het matrasje en wreef dit goed in. Echt zo hard als ik kon. Het vocht werd al in de spons opgenomen, en dat zou geurtjes achterlaten, dus wreef ik de twee poeders zo hard als ik kon in het matras. Ik liet het een paar uur staan en deed het vervolgens opnieuw: weer een handje soda en zuiveringszout erbij, weer goed wrijven en tot slot een geurspray gebruiken. Je kunt hiervoor een zelfgemaakte spray gebruiken waar geen chemische ingrediënten in zitten, of gewoon de kledingverfrisser van Robijn. Tot slot pakte ik de stofzuiger erbij en en zoog alle soda en zuiveringszout op. Ik liet de matras rechtop staan en deed zowel het raam als deur open om het nog even te luchten en tegen de avond kon ik het bedje weer opmaken.

 

Deze was niet alléén schoon en droog, maar rook nog lekkerder dan toen hij net nieuw was. Er waren geen vlekken of andere tekens van het plasje dat er de vorige ochtend wel degelijk in heeft gelegen.

 

Zo makkelijk en goedkoop kan het dus zijn: wat soda en zuiveringszout, in laten werken, stofzuigen en verfrissen en de matras is weer in nieuwstaat. Mocht het je dus zijn overkomen, geen paniek, het is echt supersimpel en snel weer schoon te krijgen.

 

 

Succes!

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply