Baby Lifestyle

DIY Zwitsal geurzakjes – introducing Najoua!

Vandaag wil ik jullie introduceren aan mijn partner in crime – mede make-up gek en trendy mommy: Najoua! Wij kennen elkaar sinds begin middelbare school en zijn altijd vriendinnen gebleven, later zijn we samen een vervolgopleiding gaan doen, op ongeveer zelfde tijd vriendjes gekregen samen zwanger geweest.

Najoua woont met haar man en zoontje in Amsterdam en zal zo nu en dan een blogpost op TrendyMommy schrijven. Vooral nu ik er niet aan toe kom is haar input meer dan welkom.

Vandaag heeft zij een Do it yourself samengesteld, en wel eentje die super is voor budget of knutsel mama’s onder ons, lees je mee?

Wie kent ze niet? Die lekkere Zwitsal geurzakjes die je in je kast kan leggen en die geur verspreiden waardoor jouw was heerlijk ruikt naar baby. Ik ben sinds de geboorte van mijn zoon een echte Zwitsal fanaat! Ik weet niet wat het is maar de geur ruikt zo heerlijk. Ik kocht dan ook om de 2 weken 2 pakjes geurzakjes. Ik deed er 1 in mijn tas, de luiertas, mijn kasten en tussen de handdoeken en lakens.

Al snel merkte ik dat de geur vervloog en je het op een gegeven moment alleen nog kon ruiken als je het tegen je neus hield. Heel jammer, maar ik heb wat anders bedacht waardoor mijn kasten zeker een hele maand lekker ruiken naar Zwitsal. Ik begon mijn eigen geurzakjes te maken van stukken zeep.
Het is niet alleen leuk om te maken maar het scheelt een hoop geld. Met 1 zeepje kan ik 3 geurzakjes maken. De zeepjes worden verkocht per 2 voor €1.35.
Dus dat komt neer op ongeveer 20 cent per zakje als ik ze zelf maak inplaats van 90 cent per zakje uit de winkel.
Wat heb je nodig?
*1 stuk zeep van Zwitsal
*Dun sjaaltje
*lint
*snijplak
*mes met karteltjes
Het eerste wat ik doe is de zeep snijden, er onstaan vlokken en die leg ik op het stukje sjaal dat ik heb uitgeknipt. Let er wel op dat het materiaal van de stof luchtig is zodat de geur goed verspreid kan worden, een alternatief voor de sjaal is bijvoorbeeld een hydrofiele luier
Je pakt de hoeken van het stofje bij elkaar en je maakt een strikje van het lintje wat je erom heen doet. En klaar is je geurzakje.
Zo makkelijk is het!
Deze geurzakjes kun je overal plaatsen: kasten, gangen, kamers en toiletten en ze blijven erg lang heerlijke geur verspreiden.

Comments

comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sabrina
  09/12/2012 at 12:26

  Wat een leuk en simpel idee! Ga ik eens proberen met zeep van Sabon!

  • Reply
   Andrea
   10/12/2012 at 01:54

   of Lush!

 • Reply
  Bori
  09/12/2012 at 13:38

  Leuk! Ook als budget cadeauidee voor de Feestdagen! 😉

 • Leave a Reply