Baby Home

Blijvende kindergeschenken

Je hoort het waarschijnlijk wel vaker: wat kan ik mijn kind of kleinkind geven wat ze nog steeds leuk vinden als ze ouder zijn? Met de geboorte, speciale leeftijden of gebeurtenissen willen ouders of andere familieleden vaak een geschenk geven dat blijvend is en voor de ontvanger echt betekenis heeft. Hieronder daarom een paar ideetjes voor onvergetelijke geschenken.

Baby

Zilver

Vaak wil naaste familie bij de geboorte van een kind een mooi en tijdloos cadeau geven. Voor hele jonge kinderen is het best moeilijk om iets te vinden. Wat we veel zien zijn zilveren cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een zilveren rammelaar, tandendoosje of borstels en kammetjes. Stenen of zilveren spaarpotten met de naam van het kind erop geschilderd of gegraveerd zijn ook een veel voorkomend geschenk. Wanneer ze wat ouder zijn is het verbronzen of verzilveren van kinderschoentjes erg populair – dit is al een lang bestaand ambacht. Het idee hierachter is om het kinderschoentje als het ware te vereeuwigen. Hierdoor is het een blijvend aandenken aan de eerste jaren van je kind.

Krysaliis-Sterling-Silver-Duck-Baby-Rattle

 

Geboortedeken

Geboortedekentjes kunnen ook een mooi cadeau zijn bij een geboorte. Deze dekentjes zijn van zacht materiaal gemaakt en bedoeld om het kindje in te wikkelen. Vaak wordt er de naam en geboortedatum van de baby in geborduurd. Wanneer je een mooi en kwalitatief goed dekentje koopt, kan het later voor volgende generaties doorgegeven worden.

blanket

 

Parels

Wanneer je kind wat ouder is en een speciale gebeurtenis heeft, wordt er vaak een mooi sieraad gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een parelsieraad. Ze zijn klassiek en daardoor een tijdloze accessoire. Parels worden ook vaak door generaties doorgegeven. Ze komen in veel maten, vormen en kleuren waardoor ze voor elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Zo heeft bijvoorbeeld het merk Mesenso, waarvan de webshop binnenkort opengaat, een grote keus aan mooie klassieke parelsieraden voor verschillende leeftijden.

 

pearl-in-various-color

 

Bedelarmband of ketting

Het leuke aan een bedelarmband of -ketting, is dat je kind de bedeltjes kan sparen. Dit sieraad wordt dan heel persoonlijk. Zo kun je bijvoorbeeld voor een verjaardag, rapport of een diploma een bedeltje voor erbij kopen. Een bedelarmband is wel pas geschikt wanneer ze een paar jaar zijn. Een mooi medaillon met foto’s erin is ook een geschenk dat jaren later nog steeds gedragen kan worden.

 

 

 

Er zijn zoveel leuke ideeën voor bijzondere en tijdloze cadeaus. Een poos geleden heb ik al een artikel geschreven over souvenirs uit de babytijd met veel creatieve ideeën. Daar kun je natuurlijk ook nog een kijkje nemen!

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply