Bevalling/Kraamtijd

PUSH PRESENTS

Het idee blijft me verbazen: een man die zijn partner een cadeau geeft omdat ze is bevallen. Misschien omdat ik zelf na afloop slechts een Snickers kreeg en zelf het ziekenhuis uit moest wandelen, maar ik snap het niet. Afijn. “Push Presents” schijnen in Amerika erg hot te zijn en natuurlijk overdrijven de celebraties weer eens met belachelijk dure cadeaus.
Diamond
Zo kreeg Jennifer Lopez van haar toenmalige man Marc Anthony gele diamanten oorbellen en bijpassende ring ter waarde 2,5 miljoen dollar. Ze had tenslotte een tweeling ter wereld gezet, en dat is een flinke prestatie! En zij maar “Love don’t cost a thing” zingen.
jeloScott Disick kocht voor zijn inmiddels ex-vriendin Kourtney diamanten oorbellen, terwijl Kanye Kim blij maakte met een diamanten ring ter waarde van ruim 770 duizend dollar.
Ook Jennifer Garner kreeg een diamanten ring na de geboorte van haar eerste dochter van Ben Affleck, die ze naar eigen zeggen in een putje liet vallen en een loodgieter moest bellen om het er weer uit te krijgen.

Ook Mariah Carey produceerde een tweeling en haar ex Nick Cannon beloonde haar met met een heuse viertien karaats roze saffier en diamanten ketting waar de namen Monroe en Moroccan in verwerkt zijn. En als je je dan bedenkt dat ook haar verlovingsring van dezelfde kaliber was en 2,5 miljoen dollar heeft gekost, verbaast zo’n cadeau niemand meer. Maar goed, vrijwel alles wat Mariah doet zo ongelooflijk kitsch en fout, dus ook dit was wel te verwachten.
mehEven serieus, mag ik even kotsen?

Goed, voordat er allerlei oppervlakkige reacties komen, ik ben dus echt niet jaloers op het feit dat zij al dat geld hebben en het aan sieraden verspillen, want persoonlijk draag ik geen ringen, en voel ik me al fancy met mijn drie euro parel oorbelletjes, die ik alléén op speciale gelegenheden draag. Dus nee, diamanten hoef ik niet te hebben.

Waar ik wel vraagtekens bij zet is waarom vrouwen dit soort cadeau’s ontvangen net na een bevalling. Ja, je hebt natuurlijk een grote prestatie geleverd, een mens negen maanden lang gedragen en ter wereld gebracht, maar is dat niet genoeg? Je zou toch hartstikke blij moeten zijn met je kindje die je eindelijk in de armen kunt sluiten, en het begin van jullie leven als gezin lijkt mij cadeau genoeg. Of mis ik iets? Mijn kind is mijn cadeau, en mijn vriend – die een geweldige vader is betekent meer dan welke ring dan ook ooit zou kunnen.

En is het jullie ook opgevallen dat naast Kimye de rest allang uit elkaar is? Ik bedoel maar.

Comments

comments

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Hanna
  29/09/2015 at 19:28

  Mh ik zie het toch wat anders. Mijn mama heeft bij elke bevalling (3) wat gekregen (horloge, armband). Niet van dergelijk budget maar zo heeft ze wil een soort aandenken aan elke baby en bevalling. Ze hecht er toch veel emotionele waarde aan. Het is dus niet echt een beloning maar meer een aandenken.

  • Reply
   Andrea
   30/09/2015 at 15:33

   Duidelijk, vroeger werd dit ook veel meer gedaan, maar tegenwoordig doen we daar vrijwel niet aan en vrees ik dat de Push Present (een diamant!) trend komt overwaaien, net als de Babyshowers en Genderparties…

 • Reply
  Tamara
  01/10/2015 at 07:30

  Ik vind het ook ontzettend overdreven. Natuurlijk is het leuk om wat te krijgen en kwam mijn vtiend met een bos bloemen thuis. Maar diamanten enz? Neee echt obzin!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  02/10/2015 at 10:25

  Ik heb er inderdaad over gelezen. En vind het echt absurd. Ik vraag me af: hoe werkt het dan als een vrouw ineens een keizersnee moet en ze dus niet ‘gepusht’ heeft?

 • Leave a Reply